Υλικά
- ½ kg ρεβύθια
- 1½ κ.τ. μαγειρική σόδα
- ½ φλ. ταχίνι
- 1/3 φλ. χυμό από 3 λεμόνια περίπου
- 1/3 φλ. Α.Π. ελαιόλαδο
- 2 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδα
- καλό θαλασσινό αλάτι
- λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιαντρο
- μια πρέζα καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση
- Βάλτε τα ρεβύθια σ’ ένα μπολ με κρύο νερό να τα σκεπάσει.
- Ρίξτε μέσα και 1 κ.τ. μαγειρική σόδα και αφήστε τα εκεί για 12 ώρες.
- Σουρώστε τα και βάλτε τα σε μια βαριά κατσαρόλα μαζί με τον διπλάσιο όγκο νερό και ½ κ.τ. μαγειρική σόδα.
- Βράστε τα σε μέτρια φωτιά και μετά σκεπάστε τα και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 1 ώρα.
- Σουρώστε τα και κρατείστε το μισό νερό τους.
- Τώρα, αν θέλετε να γίνει το χούμους πολύ φίνo και απαλό, πρέπει να ξεφλουδίσετε τα ρεβύθια.
- Αυτό είναι το μυστικό, δηλαδή κάποιος κόπος.
- Μετά, βάλτε τα στο μπλέντερ και δουλέψτε τα μέχρι να γίνουν μια πάστα.
- Ξύστε τις άκρες του μπλέντερ.
- Προσθέστε το ταχίνι, τον χυμό των λεμονιών, το ελαιόλαδο και τα σκόρδα.
- Δουλέψτε το μπλέντερ μέχρι να γίνει το απαλό χούμους που θέλετε.
- Μπορείτε να το αραιώστε, αν πρέπει, με λίγο από το νερό που κρατήσατε.
- Σερβίρεται με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο και καπνιστή πάπρικα.
- Στο ψυγείο κρατάει μέχρι μια εβδομάδα.
Πηγή: spoons.gr