Τηγανιτές πατάτες στο μαντέμι

Για τους λάτρεις του είδους υπάρχει και μια ακόμα συνταγή που θα σας ενθουσιάσει και συνοδεύει άπειρα πιάτα. Αν αποφεύγετε τα τηγανιτά μπορείτε να τις τελειώσετε στο φούρνο.

Υλικά

  1. 600g ή 3 μεγάλες πατάτες
  2. 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  3. 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  4. 1 κ.τ. αλάτι
  5. ½ κ.τ σκόνη σκόρδου
  6. ½ κ.τ. πάπρικα
  7. ¼ κ.τ. μαύρο πιπέρι
  8. ½ κρεμμύδι χοντροκομμένο

Εκτέλεση

  1. Τρίψτε (αν δεν τις ξεφλουδίσετε) και πλύντε καλά τις πατάτες.
  2. Στεγνώστε τις και κόψτε τις σε κύβους 2cm.
  3. Σ’ ένα βαρύ και, αν υπάρχει, μαντεμένιο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το βούτυρο μαζί με το λάδι.
  4. Μόλις λιώσει το βούτυρο, τοποθετείστε τις πατάτες στη βάση του σε ένα επίπεδο.
  5. Ψήστε τις με το καπάκι για 10 λεπτά.
  6. Γυρίστε τις μια δυο φορές στο διάστημα αυτό.
  7. Ξεσκεπάστε τις και αρτύστε τις με αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου και πάπρικα.
  8. Ανακατώστε για να πάει παντού.
  9. Προσθέστε και το κρεμμύδι πάνω στις πατάτες.
  10. Κλείστε το καπάκι και ψήστε για άλλα 5 λεπτά ανακατώνοντας μια δυο φορές.
  11. Αφαιρέστε το καπάκι και αφήστε τις τώρα να συνεχίσουν το ψήσιμο μέχρι να γίνουν μαλακές από μέσα και τραγανές απ’ έξω.
  12. Αν επιθυμείτε μπορείτε να συνεχίσετε το ψήσιμο στο φούρνο στους 160C για 20-30 λεπτά, ανάλογα με την πατάτα, το μέγεθος και τον φούρνο.
  13. Μπορεί να πάρει ακόμα 10-15 λεπτά ανάλογα με το πόσο τραγανές σας αρέσουν.
  14. Ελέγξτε για αλάτι και πιπέρι και σερβίρετέ τις ζεστές.

Απόλαυση.

Πηγή: spoons.gr

 

Exit mobile version