Απόφαση-βόμβα: Η σειρά που κόβεται (;) λίγες μόλις εβδομάδες μετά την πρεμιέρα της
Εκδίκηση από τη Σοφιάνα Αβραμάκη, τρίτο πρόσωπο σε ζευγάρι: «Όλοι με κερατώνουν»!
Φρικτός θάνατος νωρίς το πρωί: Άνδρας απανθρακώθηκε στο αυτοκίνητό του μετά από τροχαίο (video)
Πέντε άτομα ήπιαν αντί για σφηνάκια απορρυπαντικό πλυντηρίου: Νοσηλεύονται στη ΜΕΘ – Συνελήφθη ο διευθυντής ξενοδοχείου
«Ό,τι έχω ζήσει, το έχει πει η Βίσση»: Λαοθάλασσα στην συναυλία της στο Καλλιμάρμαρο, η αφιέρωση στον Πλέσσα και στον Δημήτρη Κόκοτα
Θρήνος για τον 5χρονο Κωνσταντίνο – Έχασε την μάχη με τον καρκίνο
Μαρία Μενούνος: «Ο Άγιος Νεκτάριος με βοńθησε στη μάχn μου με τον καρκiνο, είμαι πολú τυχερń»
Πέθανε ο Παύλος Βουτσίνος – Σπαράζει η Ράνια Παπαδάκου στο τελευταίο «αντίο»
Θρήνος για τον Άγγελο – Πέθανε σήμερα αναπάντεχα και άφησε πίσω του ένα μικρό παιδί
Τούμπα όλα με το φονικό στα Πατήσια: Ζευγάρι ο νεκρός 27χρονος με τον 35χρονο δράστη, είχαν παντρευτεί στην Αμερική
Η δημοσιογράφος, Ρένα Κουβελιώτη, μίλησε για την ασθένειά της: «Είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση» – Πώς το είπε στα παιδιά της
Φιάσκο η Black Friday: «Πέρυσι έκανε 350 ευρώ και σήμερα 370» – Οι αντιδράσεις καταναλωτών – Δείτε video
Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο 14χρονος που έπεσε από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας – «Προσπαθούσε να αναπνεύσει»
Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο 14χρονος που έπεσε από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας – «Προσπαθούσε να αναπνεύσει»
Βάνα Μπάρμπα: «Δεν υπήρχε καμία ωραıότερη γuναίκα από εμένα»
Ασθενοφόρο με δύο άτομα έπεσε σε γκρεμό – Μετέφερε ασθενή
Λουκίλα Καρρέρ: Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια για τον θάνατο του Μίμη Πλέσσα – «Άκουσε αυτό που ήθελε και ξεψύχησε»
Η Χρηστίδου κατακεραύνωσε Λιάγκα και Αντωνά: «Είναι αστείο, ας κοροϊδευτούμε μεταξύ μας»

Ρόδος: Στέρησε τη ζωή του 35χρονου και τον αθώωσαν[Photos]

Αίτηση για να ασκηθεί έφεση στην αθωωτική απόφαση που εκδόθηκε πριν μερικές μέρες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου για τον 38χρονο Αλβανό ο οποίος κατηγορούνταν για το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε πριν από τρία χρόνια στ’ Αφάντου και είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο 35χρονος δικυκλιστής, κατέθεσαν οι γονείς του θύματος.

Η αίτηση κατατέθηκε διά του δικηγόρου της οικογενείας κ. Μιχάλη Τεχνίτη στον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου και με αυτήν ζητούν από τον εισαγγελικό λειτουργό να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του πρωτόδικου δικαστηρίου.

Οι συγγενείς αναφέρουν στην αίτηση συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους θα πρέπει η υπόθεση να επανεξεταστεί από το αρμόδιο δικαστήριο, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου, δηλαδή ο 38χρονος αλλοδαπός, φέρει «την αποκλειστική υπαιτιότητα για την πρόκληση του δυστυχήματος καθώς από εγκληματική αμέλεια προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό του δικού τους ανθρώπου».


Ειδικότερα όπως αναφέρεται στην αίτηση των συγγενών, όλα έγιναν την Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012 και περί ώρα 06.55 π.μ. (σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας, που συνέταξε η τροχαία Ρόδου), οπότε και ο Δημήτριος Χαρκιανάκης του Στυλιανού 35 ετών, κάτοικος Κρεμαστής Ρόδου, οδηγώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα, κινούνταν κανονικά και σύννομα και με μικρή ταχύτητα επί της Επαρχιακής Οδού Ρόδου Λίνδου με κατεύθυνση από Ρόδο προς Λίνδο, προσεγγίζοντας το 20ο χιλιόμετρο της ως άνω οδού, στην περιοχή Αφάντου, κατέχοντας την δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της εν λόγω οδού, φορώντας και το απαραίτητο προστατευτικό κράνος.

Ο 35χρονος ουδέποτε στο παρελθόν είχε προκαλέσει ατύχημα και ήταν πάντα συγκροτημένος και προσεκτικός οδηγός.

Την ημέρα εκείνη την ίδια ώρα στον ίδιο δρόμο με τον 35χρονο, κινούνταν και ο 38χρονος αλλοδαπός οδηγώντας τουριστικό λεωφορείο και με κατεύθυνση από Ρόδο προς Λίνδο μπροστά και αριστερά από τον 35χρονο δικυκλιστή και εντός της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας της εν λόγω οδού.

Σύμφωνα με τους οικείους του άτυχου 35χρονου, ο οδηγός του λεωφορείου θέλησε να αλλάξει κατεύθυνση προς τα δεξιά-να στρίψει δεξιά και να εισέλθει σε είσοδο παρόδιου ξενοδοχείου που βρίσκεται στο 20ο χιλιόμετρο της ως άνω οδού, στην περιοχή της Αφάντου.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρονται στην αίτηση προς την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου, οι συγγενείς του δικυκλιστή εκτιμούν πως ο 38χρονος έκανε την στροφή δεξιά χωρίς όμως να ελέγξει ως όφειλε αν κινούνταν άλλο όχημα πίσω ή στο πλάι από το λεωφορείο που οδηγούσε με αποτέλεσμα να «κλείσει» τον δρόμο στον 35χρονο και να γίνει το δυστύχημα, καθώς ο τελευταίος αδυνατούσε να το αποφύγει.


Στην ίδια αίτηση γίνεται αναφορά και στην δίκη που έγινε στις 4 Νοεμβρίου 2015 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου κατά την οποία τόσο ο εισαγγελέας της έδρας όσο και ο πρόεδρος ζήτησαν την ενοχή του κατηγορουμένου για την πράξη της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ο οποίος όμως τελικά αθωώθηκε κατά πλειοψηφία καθώς οι δύο άλλοι δικαστές ζήτησαν την απαλλαγή του.

Σημειώνεται πως με την ανακοίνωση της απόφασης αυτής, οι συγγενείς του θύματος ξέσπασαν, θεωρώντας πως ήταν άδικη για το παιδί τους.

[responsivevoice_button voice=”Greek Female” buttontext=”Άκουσε το άρθρο”]

 

rodiaki.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΣΤΟ ALLDAYNEWS

Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.

To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.

ΣχετικάΆρθρα

Σχολιάστε

ΠΡΟΒΟΛΗ

Χρήστος Παπάζογλου: Ο «δράκος» που βίασε και έκαψε ζωντανή τη Ζωή Δαλακλίδου έξω από το σπίτι της

Ο Χρήστος Παπάζογλου διέπραξε ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα στην Ελλάδα, βιάζοντας και καίγοντας ζωντανή τη Ζωή Δαλακλίδου, στην...

Περισσότερα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.