Ξέρετε ποια λέω, εκείνα τα ανοιχτόχρωμα μαλακά μπισκότα που είναι κολλημένα ανά δύο με λίγη μαρμελάδα. Τα λέμε και βουτήματα γιατί τα πιτσιρίκια τρελαίνονται να τα βουτάνε στο γάλα τους, αλλά καμιά φορά τα βουτάνε κι οι μεγάλοι στο ζεστό καφέ τους.
Έχουν και όμορφα ομοιόμορφα σχήματα γιατί τα κόβουμε με τη σακούλα ή με το μηχάνημα των μπισκότων. Αν θέλετε, βουτάτε τα μισά σε λιωμένη σοκολάτα. Αν δεν θέλετε, τα απολαμβάνετε ως έχουν.
Υλικά για 30 μέτρια κομμάτια περίπου
- 250γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο αγελαδινό soft
- 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (180γρ.)
- 2 αβγά μεγάλα
- 2 καψουλάκια βανιλίνη
- 3 φλιτ Εκτέλεση ζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (380γρ.)
- Για τη διακόσμηση
- ½ φλιτζανιού μαρμελάδα της επιλογής σας
- 125γρ. κουβερτούρα λιωμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC και στρώνετε δύο ρηχά ταψιά με χαρτί ψησίματος.
- Βάζετε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη ή το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη και τη βανιλίνη. Χτυπάτε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα να αφρατέψει το μείγμα και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά.
- Μόλις γίνουν ενιαίο μίγμα ξεκινάτε και ρίχνετε το αλεύρι επίσης σταδιακά. Όταν ενσωματωθεί όλο, σταματάτε το μίξερ και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας το μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία στερεώνετε από πριν κατσαρό ή ίσιο κορνέ, αυτό με την πιο χοντρή τρύπα.
- Κόβετε με τη σακούλα μακρόστενα ή στρογγυλά κομμάτια αφήνοντας μικρή μεταξύ τους για να μην κολλήσουν καθώς γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Ψήνετε τα βουτήματα στο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, ίσα να ροδίσουν οι άκρες τους κι όχι να ροδοκοκκινίσουν ολόκληρη η επιφάνειά τους.
- Αφού ψηθούν και κρυώσουν, τα κολλάτε μεταξύ τους ανά δύο χρησιμοποιώντας λίγη μαρμελάδα της επιλογής σας.
- Αν θέλετε, αφού στεγνώσει η μαρμελάδα και κολλήσουν καλά μεταξύ τους τα βουτάτε σε λιωμένη κουβερτούρα μέχρι τη μέση και τα αφήνετε πάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν. Τα διατηρείτε σε μεταλλικό κουτί για να διατηρηθούν μαλακά.