Γιατί κάνω δίαιτα και δεν χάνω κιλά; Τρώω πολύ λίγο φαγητό αλλά βάζω κιλά, στερούμε τα πάντα και η ζυγαριά παραμένει στάσιμη…γιατί συμβαίνει αυτό;
Όλα αυτά σας θυμίζουν κάτι; Οι περισσότερες γυναίκες έχουμε αυτές τις απορίες… αλλά ποτέ δεν πήραμε απαντήσεις!
Η απάντηση λοιπόν βρίσκεται στις «Ζώνες Θερμογένεσης», οι οποίες ευθύνονται για τις γρήγορες καύσεις άρα και για την απώλεια βάρους!
Ποιες ώρες λοιπόν ο οργανισμός μας αποβάλλει τις περισσότερες θερμίδες και ποιες τροφές ενεργοποιούν τις ζώνες αυτές;
Η Έλενα Τρουλλίδου Κλινική Διαιτολόγος, Διατροφολόγος με ειδίκευση στην Νοσογόνο Παχυσαρκία μας αναλύει τις ώρες και τις τροφές που συμβάλλουν στην απώλεια βάρους!
Ποιοι είναι οι σωστοί συνδιασμοί;
Ο υψηλότερος ρυθμός καύσεων: 06.00 – 09.00 π.μ.
Η σύνθεση που θα πρέπει να έχει το γεύμα σας είναι: Πηγή υδατανθράκων (ψωμί ολικής άλεσης ή βρώμη) μαζί με κάποιο γαλακτοκομικό προϊόν χαμηλό σε λιπαρά (γάλα 0-1,5%) και απαραίτητα λιπαρά οξέα (λιναρόσπορος ή καρύδια).
Μικρή πτώση ρυθμού καύσεων: 09.00 – 12.00 π.μ.
Η σύνθεση που θα πρέπει να έχει το γεύμα σας είναι: Σαν σνακ κάποια πηγή υδατανθράκων (κάποιο φρούτο όπως μπανάνα) μαζί με γαλακτοκομικό προϊόν χαμηλό σε λιπαρά (γιαούρτι 0-2%) και απαραίτητα λιπαρά οξέα (λιναρόσπορος ή καρύδια).
Μέτριος ρυθμός καύσεων: 12.00 – 15.00μ.μ.
Μην αφήνετε το μεταβολισμό σας να μειωθεί περαιτέρω και να γίνει νωθρός.
Η σύνθεση που θα πρέπει να έχει το γεύμα σας είναι: Πηγή λαχανικών (ωμά ή βρασμένα λαχανικά), μαζί με πρωτεϊνη (κοτόπουλο ή ψάρι στη σχάρα ή στο φούρνο) με μικρή προσθήκη ελαιολάδου (πηγή μονοακόρεστου λίπους) και μέτρια κατανάλωση υδατανθράκων (1/2 φλιτζάνι ρύζι ή μια μικρή πατάτα). Αποφεύγουμε το καλαμπόκι και το μπιζέλι που αποτελούν αμυλούχα λαχανικά.
Σταδιακή ελάττωση ρυθμού καύσεων: 15.00 – 18.00 μ.μ.
Η σύνθεση που θα πρέπει να έχει το γεύμα σας είναι: Σαν σνακ πηγή κάποια πηγή υδατανθράκων (όπως μια μπάρα δημητριακών ή μπισκότα βρώμης ή κράκερ) μαζί με ένα γαλακτοκομικό προϊόν χαμηλό σε λιπαρά (γιαούρτι 0-2% ή 1 φέτα τυρί με χαμηλά λιπαρά)
.
Πτώση ρυθμού καύσεων 18:00 μ.μ.
Αποφύγετε τα πολλά λιπαρά και μην ξεχνάτε τα λαχανικά σας. Εάν πιείτε αλκοόλ (όχι περισσότερο από 1 ποτηράκι κρασί), μειώστε τους υδατάνθρακες.
Η σύνθεση που θα πρέπει να έχει το γεύμα σας είναι: Πηγή λαχανικών (ωμά ή βρασμένα λαχανικά),μαζί με πρωτεϊνη (χοιρινόφιλέτο στο μέγεθος του χεριού ψημένο στη σχάρα ή στο φούρνο) με μικρή προσθήκη ελαιολάδου (πηγή μονοακόρεστου λίπους) και μικρή κατανάλωση υδατανθράκων (1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης).
Από: Αγησιλάου Γαβριέλα, Πηγή: mustonline.gr
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.