Υλικά για 10 μικρά σουβλάκια
- 250g κρέας κοτόπουλου από τα μπουτάκια, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- ελαιόλαδο
- καλαμάκια
- λευκό σουσάμι
- κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα
Η μαρινάδα
- 1 κ.τ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.τ. σάλτσα στρειδιών (oyster sauce)
- ¼ κ.τ. σησαμέλαιο κινεζικό
- ¼ κ.τ. κινεζικό κρασί ρυζιού
- ¼ κ.τ. σκόνη 5 μπαχαρικών (five spice powder)
- 2 πρέζες άσπρο πιπέρι
- ½ κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
Στεγνώστε το καλά με χαρτί κουζίνας.
Μουλιάστε σε νερό τα καλαμάκια για 30 λεπτά.
Βάλτε το κοτόπουλο να μαριναριστεί καλά για 30-45 λεπτά, σ’ ένα μπολ όπου έχετε ανακατώσει όλα τα υλικά της μαρινάδας.
Περάστε 3-4 κομμάτια κοτόπουλου σε κάθε καλαμάκι.
Λαδώστε τα και ψήστε τα στο γκριλ του φούρνου ή σε bbq.
Γαρνίρετε, όταν είναι έτοιμα, με λευκό σουσάμι και κρεμμυδάκια φρέσκα.
Πηγή: spons.gr