Σουβλάκια κοτόπουλου με μέλι και σουσάμι

Υλικά για 10 μικρά σουβλάκια

  1. 250g κρέας κοτόπουλου από τα μπουτάκια, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  2. ελαιόλαδο
  3. καλαμάκια
  4. λευκό σουσάμι
  5. κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα

Η μαρινάδα

  1. 1 κ.τ. σάλτσα σόγιας
  2. 1 κ.τ. σάλτσα στρειδιών (oyster sauce)
  3. ¼ κ.τ. σησαμέλαιο κινεζικό
  4. ¼ κ.τ. κινεζικό κρασί ρυζιού
  5. ¼ κ.τ. σκόνη 5 μπαχαρικών (five spice powder)
  6. 2 πρέζες άσπρο πιπέρι
  7. ½ κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
Στεγνώστε το καλά με χαρτί κουζίνας.
Μουλιάστε σε νερό τα καλαμάκια για 30 λεπτά.
Βάλτε το κοτόπουλο να μαριναριστεί καλά για 30-45 λεπτά, σ’ ένα μπολ όπου έχετε ανακατώσει όλα τα υλικά της μαρινάδας.
Περάστε 3-4 κομμάτια κοτόπουλου σε κάθε καλαμάκι.
Λαδώστε τα και ψήστε τα στο γκριλ του φούρνου ή σε bbq.
Γαρνίρετε, όταν είναι έτοιμα, με λευκό σουσάμι και κρεμμυδάκια φρέσκα.

Πηγή: spons.gr

 

Exit mobile version