Υλικά
- 700γρ κιμά από κοτόπουλο
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλάκια φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές σουσάμι καβουρδισμένο
- 1 αυγό
- 1 1/2 κουταλιά σόγια
- λίγη φρέσκια καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, σ” ένα μπωλ και ανακατεύετε καλά.
Σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάθετε 25-28 κεφτεδάκια.
Ζεσταίνετε 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο σ” ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρετε με έτοιμη γλυκοκαυτερή σάλτσα.