Στην απίθανη περίπτωση που μείνει τσουρέκι στο σπίτι και σας κάνει τη χάρη να ξεραθεί λιγάκι, κάντε το αβγοφέτες και σερβίρετέ το στο πρωινό. Βέβαια, με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι γίνεται και τέλειο επιδόρπιο. Μια ακόμη ιδέα είναι να προσθέσετε πάνω σε κάθε ζεστή αβγοφέτα μια λεπτή φέτα ανθότυρο και να την περιχύσετε με λίγο μέλι και καβουρντισμένο σουσάμι.
Υλικά για 4 άτομα
- 4-6 φέτες από τσουρέκι ελαφρώς μπαγιάτικο ή ψωμί
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 αβγά
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 2 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο
- Πετιμέζι ή μέλι για για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάτε το γάλα με τα αβγά να ενωθούν και βάζετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο με το λάδι να ζεσταθούν.
- Κόβετε το τσουρέκι σε φέτες και τις βουτάτε στο μείγμα με τα αβγά αφήνοντάς τις μέσα για μερικά δευτερόλεπτα να απορροφήσουν λίγο από το μείγμα.
- Τις πιάνετε προσεκτικά με σπάτουλα ή τσιμπίδα και τις ρίχνετε στο τηγάνι ανά δύο, να ψηθούν για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
- Τις βγάζετε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το περιττό λίπος και τις σερβίρετε ζεστές, περιχυμένες με λίγο πετιμέζι.