Σήμερα γιορτάζει η Αγία με το υπέροχο όνομα που είναι σύμβολο θάρρους απέναντι στην εξουσία και αφοσίωσης στον Θεό
Έpχονται πολύ βαρıές ποıνές: Στη φuλακή oσοι χρωστάνε στο Ελληνικό Δημόσιο – Ποιοι κινδυνεύουν άμεσα
«Βόμβα» για όσους έχουν ελιές στην Ελλάδα, ακόμη και αν δεν τις μαζεύουν ή δεν βγάζουν λάδι – Πρέπει να κάνουν 1 πράγμα αλλιώς πληρώνουν
Νίκος Πλακιάς
Νίκος Πλακιάς
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Βιάζεστε να με βγάλετε στη σύνταξη»
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΛΗ
Πώς το Άγιο Φως θα έρθει φέτος στην Ελλάδα – Τα τέσσερα σενάρια
Εμμανουήλ Καραλής: Ασημένιο μετάλλιο με άλμα στα 6,05μ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα
Βίντεο Μητσοτάκη από τη συνάντηση με τους επαναπατρισθέντες από τη Μέση Ανατολή με τα ζώα συντροφιάς τους
Ιαπωνικό μαθηματικό τεστ που μπερδεύει τους πάντες: Μόνο 4 στους 10 βρίσκουν τη σωστή απάντηση
Άδωνις Γεωργιάδης: «Αυτή η πλατφόρμα που έχουμε φτιάξει εδώ είναι το καλύτερο εργαλείο εύρεσης γιατρού στον κόσμο – Οι Έλληνες δεν το έχουν καταλάβει ακόμα»
Νίκος Πλακιάς
εορτολόγιο-γιορτή-λουλούδια
Έλενα Παπαρίζου όταν ρωτήθηκε για το τροχαίο με Mad Clip: Αν έχουμε λεφτά να πίνουμε θα πρέπει να έχουμε λεφτά να παίρνουμε και ένα ταξί
«Η γυναίκα της κόκκινης βαλίτσας μπορεί να είναι η κόρη μου» λέει πατέρας αγνοούμενης – Το πτώμα που βρέθηκε φοράει βέρα
Καταγγελία από Λόλα Νταϊφά: «Ο Τσαγκαράκης πουλούσε τα κλεμμένα μου κοσμήματα στην εκπομπή του»
Γιώργος Τσαγκαράκης: Μόνο 7 ήταν τα γνήσια έργα στη γκαλερί – Κατασχέθηκαν 190.000 ευρώ, συνελήφθη υπάλληλός του

Πέθανε από καρκίνο στα 42 της η «σκονισμένη κυρία» των Δίδυμων Πύργων

H εικόνα της είχε γίνει σύμβολο σε όλο τον κόσμο, μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους, από την οποία επέζησε. Η Μάρσι Μπόντερ, «η σκονισμένη κυρία» πέθανε χθες, σε ηλικία 42 χρόνων, από καρκίνο.

911_01_1371871a.jpg
Η Μάρσι Μπόρντερ από το Νιου Τζέρσεϋ ήταν 28 χρόνων, όταν έγινε η τρομοκρατική επίθεση και εργαζόταν στην «Bank of America» μόλις ένα μήνα. Μάλιστα, εκείνη τη μέρα, είχε αργήσει να πάει στη δουλειά.«Καθάριζα το γραφείο μου και ετοιμαζόμουν να ξεκινήσω την ημέρα μου. Τότε χτύπησε το αεροπλάνο και το κτίριο άρχισε να τρέμει και να ταλαντεύεται. Έχασα κάθε έλεγχο κι άρχισα να τρέχω» είχε πει η ίδια το 2011 στηνDaily Mail και είχε περιγράψει χαρακτηριστικά:

«Τα πάντα έπεφταν, υπήρχαν συντρίμμια παντού. Προσπάθησα να τρέξω κατ ‘ευθείαν έξω, αλλά ο στρατός με άρπαξε και με κράτησε πίσω, επειδή κατέρρεαν πράγματα» Στη συνέχεια, από το πουθενά ένας άντρας άρπαξε το χέρι της και την οδήγησε στην ασφάλεια. «Με τράβηξε προς ένα κτίριο στο οποίο θα ήμουν ασφαλής. Τότε ήταν που τραβήχτηκε η φωτογραφία».

2ba9a69100000578-0-image-m-31_1440553011992.jpg
Η φωτογραφία που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, με την Μπόρντερς καλυμμένη από σκόνη και τέφρα, την έκανε γνωστή ως τη «σκονισμένη κυρία» των Δίδυμων Πύργων. Η εικόνα τραβήχτηκε από τον φωτογράφο Σταν Χόντα για το AFP και συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τις 25 πιο ισχυρές εικόνες του περιοδικού Time, εμπνέοντας μάλιστα και τη δημιουργία του τραγουδιού «Η μπαλάντα της Μάρσι Μπόρντερς» που έγινε viral.

Η Μάρσι Μπόρντερς ήταν μητέρα δύο παιδιών, και όπως επισημαίνει ο ξάδελφος της τα προβλήματα υγείας της ξεκίνησαν μετά την τρομοκρατική επίθεση, αφού ήταν τρομοκρατημένη, είχε απομονωθεί και σπάνια έβγαινε από το διαμέρισμα της. Είχε σταματήσει να εργάζεται, έβλεπε αεροσκάφος και πάθαινε πανικό ή άνδρα και πίστευε ότι ήθελε να την πυροβολήσει. Τότε ήταν που άρχισε να πίνει, να παίρνει ναρκωτικά και να παραιτείται από τη ζωή. Τελικά δεν ήταν σε θέση να πληρώσει καν τους λογαριασμούς της, ή να φροντίζει τα παιδιά της. Η κόρη της Νοέλ έφυγε να ζήσει με τον πατέρα της, και η πρόνοια ήρθε σπίτι της για να εκτιμήσει τις συνθήκες διαβίωσης του γιου της Ζέι Ντεν.

2ba9b2a400000578-0-image-a-24_1440552572852.jpg
Το 2011, μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης και συνήλθε και στη συνέχεια, κατάφερε να ανακτήσει την επιμέλεια των παιδιών της.

2BA9AF2A00000578-0-image-a-32_1440553910483.jpg

Διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο, τον Αύγουστο του 2014 και είχε υποβληθεί σε θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της χημειοθεραπείας. Τον Νοέμβριο του 2014 δήλωσε ότι πίστευε ότι ο καρκίνος προκλήθηκε από τη σκόνη που εισέπνευσε μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Τελικά χθες Δευτέρα έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 42 χρόνων.

star.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΣΤΟ ALLDAYNEWS

To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.

Related Posts

Leave Comment

ΠΡΟΒΟΛΗ

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.