Θρήνος σήμερα για την Χάρις Αλεξίου  – «Έφυγες νωρίς»
Έτσι είναι σήμερα το σπίτι που «έχτισε» ο Θανάσης Βέγγος το 1972: Μοναδικό βίντεο από drone
Καλαμαριά: Παραδόθηκε ο 23χρονος που αναζητούνταν για τη δολοφονία του 20χρονου – «Μου επιτέθηκαν 5 άτομα» (video)
Δήμητρα Κατσαφάδου: «Τάμα μου είναι να τα δώσω όλα για τον κόσμο και θα το δείτε, δεσμεύομαι δημόσια»
Πέθανε ο 18χρονος που έπεσε από μπαλκόνι 3ου ορόφου
Ταλ Ντίλιαν: «Παρέχουμε τεχνολογία μόνο σε κυβερνήσεις και υπηρεσίες επιβολής του νόμου»
Πόλη – φάντασμα το Ντουμπάι: Εργαζόμενοι δανείζονται για να ζήσουν καθώς οι τουρίστες εξαφανίστηκαν
Λάρισα: Ανατροπή στο οικογενειακό δράμα με την καταγγελία για αρπαγή ανηλίκου – Τι συνέβη με τα παιδιά
Κηδεία Γιώργου Μαρίνου: Συγκίνηση στο τελευταίο “αντίο” στο Κοιμητήριο Βούλας
Παρασκευή και 13 και «αι ειδοί του Μαρτίου» – Ημέρες γρουσουζιάς;
kampana-καμπαναριό-καμπάνα-εκκλησία
Οίκοι Ευγηρίας: Φροντίδα, Ασφάλεια και Ποιότητα Ζωής για την Τρίτη Ηλικία
Επίδομα 400 ευρώ: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στη ΔΥΠΑ
Αυτήν την ώρα το τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Μαρίνο (video)
ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ «ΒΟΜΒΑ» ΓΙΑ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ (video)

Πέθανε από καρκίνο στα 42 της η «σκονισμένη κυρία» των Δίδυμων Πύργων

H εικόνα της είχε γίνει σύμβολο σε όλο τον κόσμο, μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους, από την οποία επέζησε. Η Μάρσι Μπόντερ, «η σκονισμένη κυρία» πέθανε χθες, σε ηλικία 42 χρόνων, από καρκίνο.

911_01_1371871a.jpg
Η Μάρσι Μπόρντερ από το Νιου Τζέρσεϋ ήταν 28 χρόνων, όταν έγινε η τρομοκρατική επίθεση και εργαζόταν στην «Bank of America» μόλις ένα μήνα. Μάλιστα, εκείνη τη μέρα, είχε αργήσει να πάει στη δουλειά.«Καθάριζα το γραφείο μου και ετοιμαζόμουν να ξεκινήσω την ημέρα μου. Τότε χτύπησε το αεροπλάνο και το κτίριο άρχισε να τρέμει και να ταλαντεύεται. Έχασα κάθε έλεγχο κι άρχισα να τρέχω» είχε πει η ίδια το 2011 στηνDaily Mail και είχε περιγράψει χαρακτηριστικά:

«Τα πάντα έπεφταν, υπήρχαν συντρίμμια παντού. Προσπάθησα να τρέξω κατ ‘ευθείαν έξω, αλλά ο στρατός με άρπαξε και με κράτησε πίσω, επειδή κατέρρεαν πράγματα» Στη συνέχεια, από το πουθενά ένας άντρας άρπαξε το χέρι της και την οδήγησε στην ασφάλεια. «Με τράβηξε προς ένα κτίριο στο οποίο θα ήμουν ασφαλής. Τότε ήταν που τραβήχτηκε η φωτογραφία».

2ba9a69100000578-0-image-m-31_1440553011992.jpg
Η φωτογραφία που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, με την Μπόρντερς καλυμμένη από σκόνη και τέφρα, την έκανε γνωστή ως τη «σκονισμένη κυρία» των Δίδυμων Πύργων. Η εικόνα τραβήχτηκε από τον φωτογράφο Σταν Χόντα για το AFP και συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τις 25 πιο ισχυρές εικόνες του περιοδικού Time, εμπνέοντας μάλιστα και τη δημιουργία του τραγουδιού «Η μπαλάντα της Μάρσι Μπόρντερς» που έγινε viral.

Η Μάρσι Μπόρντερς ήταν μητέρα δύο παιδιών, και όπως επισημαίνει ο ξάδελφος της τα προβλήματα υγείας της ξεκίνησαν μετά την τρομοκρατική επίθεση, αφού ήταν τρομοκρατημένη, είχε απομονωθεί και σπάνια έβγαινε από το διαμέρισμα της. Είχε σταματήσει να εργάζεται, έβλεπε αεροσκάφος και πάθαινε πανικό ή άνδρα και πίστευε ότι ήθελε να την πυροβολήσει. Τότε ήταν που άρχισε να πίνει, να παίρνει ναρκωτικά και να παραιτείται από τη ζωή. Τελικά δεν ήταν σε θέση να πληρώσει καν τους λογαριασμούς της, ή να φροντίζει τα παιδιά της. Η κόρη της Νοέλ έφυγε να ζήσει με τον πατέρα της, και η πρόνοια ήρθε σπίτι της για να εκτιμήσει τις συνθήκες διαβίωσης του γιου της Ζέι Ντεν.

2ba9b2a400000578-0-image-a-24_1440552572852.jpg
Το 2011, μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης και συνήλθε και στη συνέχεια, κατάφερε να ανακτήσει την επιμέλεια των παιδιών της.

2BA9AF2A00000578-0-image-a-32_1440553910483.jpg

Διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο, τον Αύγουστο του 2014 και είχε υποβληθεί σε θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της χημειοθεραπείας. Τον Νοέμβριο του 2014 δήλωσε ότι πίστευε ότι ο καρκίνος προκλήθηκε από τη σκόνη που εισέπνευσε μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Τελικά χθες Δευτέρα έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 42 χρόνων.

star.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΣΤΟ ALLDAYNEWS

To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.

Related Posts

Leave Comment

ΠΡΟΒΟΛΗ

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.