Γκρίζα μαλλιά: Επιστήμονες ανέπτυξαν ενέσεις που επαναφέρουν το φυσικό χρώμα
ΕΚΤΑΚΤΟ: Πυρκαγιά σε πολυκατοικία – Απεγκλωβίστηκαν 7 άτομα – Πώς γλύτωσαν μητέρα με τα 3 παιδιά της (video)
Ξέσπασε ο Τάσος Δούσης για τους αγρότες – Είπε έξω από τα δόντια βαριά λόγια
Ύπνος και εμβοές: Η ανακάλυψη των επιστημόνων για όσους υποφέρουν
Σπουδαία διάκριση για τη Φωτεινή Τριχά: Αναδείχθηκε κορυφαία πολίστρια του κόσμου για το 2025
Του δίνει και καταλαβαίνει η εντυπωσιακή Κίμπερλι Γκιλφόιλ…
αργίες τριήμερα
Στα κάγκελα η Μπεζεντάκου: «Ακούει ο Μητσοτάκης; Θέλω τα 600 ευρώ που δικαιούμαι, γιατί θα γίνει χαμός!»
Μαρία Καρυστιανού για νέο κόμμα: «Σημαία η δήμευση περιουσιών διεφθαρμένων πολιτικών»
Μπριζίτ Μπαρντό: Η εγκυμοσύνη – εφιάλτης, το παιδί που έβλεπε ως «καρκίνωμα» και η ανύπαρκτη σχέση με τον γιο της
Τραγωδία στα Χανιά: 65χρονος οδηγός έπεσε σε γκρεμό 70 μέτρων
Μπριζίτ Μπαρντό: Ο Θεός έπλασε τη γυναίκα και έσπασε το καλούπι – Έφυγε από τη ζωή η πιο όμορφη του κόσμου
Γιώργος Μαζωνάκης: Βγήκε από το κέντρο που εμφανίζεται και χαιρέτησε τον κόσμο που περίμενε στην ουρά – «Υπομονή κάνουμε»
Σκηνές απείρου κάλλους στα Τρίκαλα: Έστησε καρτέρι και έδειρε τον εpαστή της γυναίκας του
Σήμερα γιορτάζει η Αγία με το πανέμορφο όνομα που έμεινε ακλόνητη στην πίστη της στον Χριστό
Εμφύλιος πόλεμος στους αγρότες – Γιατί κόπηκαν στα δύο – «Είναι καλικάντζαροι»
Ναταλία Γερμανού για Κατερίνα Καινούργιου: «Ήταν όνειρο όλης της Ελλάδας να την δει μαμά»

Πέθανε από καρκίνο στα 42 της η «σκονισμένη κυρία» των Δίδυμων Πύργων

H εικόνα της είχε γίνει σύμβολο σε όλο τον κόσμο, μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους, από την οποία επέζησε. Η Μάρσι Μπόντερ, «η σκονισμένη κυρία» πέθανε χθες, σε ηλικία 42 χρόνων, από καρκίνο.

911_01_1371871a.jpg
Η Μάρσι Μπόρντερ από το Νιου Τζέρσεϋ ήταν 28 χρόνων, όταν έγινε η τρομοκρατική επίθεση και εργαζόταν στην «Bank of America» μόλις ένα μήνα. Μάλιστα, εκείνη τη μέρα, είχε αργήσει να πάει στη δουλειά.«Καθάριζα το γραφείο μου και ετοιμαζόμουν να ξεκινήσω την ημέρα μου. Τότε χτύπησε το αεροπλάνο και το κτίριο άρχισε να τρέμει και να ταλαντεύεται. Έχασα κάθε έλεγχο κι άρχισα να τρέχω» είχε πει η ίδια το 2011 στηνDaily Mail και είχε περιγράψει χαρακτηριστικά:

«Τα πάντα έπεφταν, υπήρχαν συντρίμμια παντού. Προσπάθησα να τρέξω κατ ‘ευθείαν έξω, αλλά ο στρατός με άρπαξε και με κράτησε πίσω, επειδή κατέρρεαν πράγματα» Στη συνέχεια, από το πουθενά ένας άντρας άρπαξε το χέρι της και την οδήγησε στην ασφάλεια. «Με τράβηξε προς ένα κτίριο στο οποίο θα ήμουν ασφαλής. Τότε ήταν που τραβήχτηκε η φωτογραφία».

2ba9a69100000578-0-image-m-31_1440553011992.jpg
Η φωτογραφία που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, με την Μπόρντερς καλυμμένη από σκόνη και τέφρα, την έκανε γνωστή ως τη «σκονισμένη κυρία» των Δίδυμων Πύργων. Η εικόνα τραβήχτηκε από τον φωτογράφο Σταν Χόντα για το AFP και συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τις 25 πιο ισχυρές εικόνες του περιοδικού Time, εμπνέοντας μάλιστα και τη δημιουργία του τραγουδιού «Η μπαλάντα της Μάρσι Μπόρντερς» που έγινε viral.

Η Μάρσι Μπόρντερς ήταν μητέρα δύο παιδιών, και όπως επισημαίνει ο ξάδελφος της τα προβλήματα υγείας της ξεκίνησαν μετά την τρομοκρατική επίθεση, αφού ήταν τρομοκρατημένη, είχε απομονωθεί και σπάνια έβγαινε από το διαμέρισμα της. Είχε σταματήσει να εργάζεται, έβλεπε αεροσκάφος και πάθαινε πανικό ή άνδρα και πίστευε ότι ήθελε να την πυροβολήσει. Τότε ήταν που άρχισε να πίνει, να παίρνει ναρκωτικά και να παραιτείται από τη ζωή. Τελικά δεν ήταν σε θέση να πληρώσει καν τους λογαριασμούς της, ή να φροντίζει τα παιδιά της. Η κόρη της Νοέλ έφυγε να ζήσει με τον πατέρα της, και η πρόνοια ήρθε σπίτι της για να εκτιμήσει τις συνθήκες διαβίωσης του γιου της Ζέι Ντεν.

2ba9b2a400000578-0-image-a-24_1440552572852.jpg
Το 2011, μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης και συνήλθε και στη συνέχεια, κατάφερε να ανακτήσει την επιμέλεια των παιδιών της.

2BA9AF2A00000578-0-image-a-32_1440553910483.jpg

Διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο, τον Αύγουστο του 2014 και είχε υποβληθεί σε θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της χημειοθεραπείας. Τον Νοέμβριο του 2014 δήλωσε ότι πίστευε ότι ο καρκίνος προκλήθηκε από τη σκόνη που εισέπνευσε μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Τελικά χθες Δευτέρα έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 42 χρόνων.

star.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΣΤΟ ALLDAYNEWS

To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.

ΣχετικάΆρθρα

Σχολιάστε

ΠΡΟΒΟΛΗ

Ζήτησε μόνο μια χάρη: Ο Έλληνας παπαράτσι που τράβηξε την απαγορευμένη φωτό της συντρόφου του Αλ. Ωνάση, κράτησε το λόγο του

Η αληθινή ιστορία πίσω από τη μοναδική «επιτρεπτή» φωτογραφία της Φιόνα, συντρόφου του Αλέξανδρου Ωνάση, και του παπαράτσι που ζήτησε...

ΠερισσότεραDetails

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.