Αν βάζεις τυρί στα μακαρόνια, υπάρχει ένας λόγος να το ξανασκεφτείς

τυρί

Αδιαμφισβήτητα τα μακαρόνια είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα φαγητά, όχι μόνο των παιδιών, αλλά και των μεγάλων.

Το πιο κλασικό και αγαπημένο είναι τα μακαρόνια με κιμά αλλά και τα μακαρόνια με σκέτο τυρί! Γνωρίζεις όμως τα πάντα γι’ αυτό τον συνδυασμό;

Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτός δεν μοιάζει να είναι ένας καλός συνδυασμός. Πιο συγκεκριμένα η εξήγηση βασίζεται καθαρά στα συστατικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα και τα μακαρόνια και το τυρί.

Τα μακαρόνια, λοιπόν, περιέχουν άμυλο, που έχει διαφορετικό χρόνο πέψης από την πρωτεΐνη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η πέψη και να οδηγεί σε ζύμωση κι άλλα πεπτικά προβλήματα.

Γι’ αυτό και μπορεί να αισθάνεστε πιο φουσκωμένοι όταν τρώτε μακαρόνια και να μην φταίει η ποσότητα που καταναλώσατε.

Από εδώ και πέρα θα ξέρετε και αν νιώθετε έτσι μετά από κάθε γεύμα ίσως πρέπει να βάζετε λιγότερη ποσότητα τυριού.

Exit mobile version