Δύσκολες ώρες περνάει ο Έκτορας Μποτρίνι, καθώς έφυγε από τη ζωή ο καλός του φίλος και συνεργάτης, Γιώργος Χατζηγιαννάκης.
Με μία ανάρτηση που έκανε στονν προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Έκτορας Μποτρίνι θέλησε να αποχαιρετήσει τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη.
«Σήμερα το πρωί έμαθα πως έφυγε. Ήταν σαν να έχανα έναν πατέρα για δεύτερη φορά. Τον σεβόμουν και τον τιμούσα. Φαντάζομαι πως θα ένιωσαν κι όσοι δούλεψαν μαζί του… ήξερε να καθοδηγεί και να ενθαρρύνει την ομάδα του. Αληθινός εστιάτορας, μοναδικός στο είδος του, έδειχνε το δρόμο κι είχε αντοχές να καλοδέχεται τους πειραματισμούς των μαγείρων του.
Η γαστρονομική κοινότητα της χώρας μας του οφείλει πολλά. Δίδαξε την εντοπιότητα, ανέδειξε τα προϊόντα και τα κρασιά της Σαντορίνης, του νησιού που ερωτεύτηκε. Όλη η ομάδα του Selene τον αποχαιρετούμε: Καλό παράδεισο, Γιώργο Χατζηγιαννάκη», έγραψε χαρακτηριστικά ο Έκτορας Μποτρίνι.
Γιώργος Χατζηγιαννάκης: Έφυγε από τη ζωή ο ιεροκήρυκας της ελληνικής κουζίνας
Έφυγε σε ηλικία 75 ετών ο «πατριάρχης της κουζίνας του Αιγαίου» Γιώργος Χατζηγιαννάκης ή όπως πολλοί τον αποκαλούσαν ο «Δον Κιχώτης» της Σαντορίνης.
Ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης υπήρξε ένας αληθινός θρύλος της ελληνικής γαστρονομίας και δημιουργός του θρυλικού εστιατορίου Selene στην καλντέρα της Σαντορίνης.
Ανοίγοντας στα σαράντα του χρόνια το μαγαζί που έμελλε να του αλλάξει τη ζωή, ο πατριάρχης της γαστρονομίας του Αιγαίου πήρε όλα τα τοπικά προϊόντα του νησιού, τη φάβα, το ντοματάκι, την άσπρη μελιτζάνα, την κάπαρη, το χλωροτύρι και φυσικά το κρασί και τα ανέδειξε σε υψηλή γαστρονομία.
«Γύρω από την Σαντορίνη δημιουργήθηκε ένας μύθος τη δεκαετία του ‘80, όπως και με το κρασί, που το στήριξε πολύ όλο αυτό», είχε πει κάποτε σε συνέντευξη του σε τοπικό μέσο, αναφέροντας πως γι΄ αυτόν στοίχημα ήταν να πάρουν οι τουρίστες αυτή τη γεύση της Σαντορίνης.
«Γιατί ψυχή δεν είναι να βλέπεις μόνο ένα θέαμα, είναι και να το γεύεσαι», έλεγε χαρακτηριστικά.