Τυφώνας Milton: Έσωσε το σπίτι του ο κάτοικος που το είχε δέσει με ιμάντες (video)

Τυφώνας Milton

Τυφώνας Milton: Ο κάτοικος που έσωσε το σπίτι του δένοντάς το με ιμάντες

Η εφευρετικότητα ενός κατοίκου της Φλόριντα τον βοήθησε να προστατεύσει το σπίτι του από τον τυφώνα Milton, που άφησε πίσω του τεράστιες καταστροφές. Η περιοχή επλήγη έντονα, με πολλούς ανθρώπους να εγκαταλείπουν τις εστίες τους για να διαφύγουν τον κίνδυνο.

Η πρωτότυπη λύση

Ένας από τους κατοίκους, ο Pedro Casares, αποφάσισε να μην απομακρυνθεί όπως οι υπόλοιποι, αλλά να πάρει μέτρα για την προστασία του σπιτιού του. Σκέφτηκε να δέσει την κατοικία του με ιμάντες, και οι φωτογραφίες της ευρηματικής του λύσης έγιναν γρήγορα viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η μέθοδος του περιλάμβανε τη χρήση μεταλλικών γάντζων, οι οποίοι καρφώθηκαν στο έδαφος, και πλαστικούς ιμάντες που πέρασαν μέσα από αυτούς, στερεώνοντας την οροφή του σπιτιού.

Το κόστος και η αποτελεσματικότητα της λύσης

Ο Pedro επένδυσε περίπου 22.000 δολάρια σε ειδικά σχεδιασμένους ιμάντες και γάντζους, οι οποίοι τοποθετήθηκαν γύρω από την οροφή. Αυτή η ασυνήθιστη αλλά έξυπνη ιδέα αποδείχθηκε σωτήρια, καθώς το σπίτι του παρέμεινε άθικτο παρά την ένταση του τυφώνα.

Οι εικόνες που έγιναν viral

Μετά το πέρασμα του τυφώνα, η κόρη του Casares ανάρτησε ένα βίντεο στο TikTok δείχνοντας το σπίτι τους, το οποίο είχε παραμείνει ανέπαφο. «Ευτυχώς είμαστε καλά. Υπάρχουν πολλές περιοχές κοντά μας που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές», ανέφερε στο βίντεο.

Ένα σπίτι άθικτο στη μέση της καταστροφής

«Το σπίτι είναι άθικτο. Ούτε ένα τούβλο, ούτε ένα κεραμίδι δεν έχει φύγει από τη θέση του στη στέγη. Όλα είναι όπως πρέπει. Δεν πρόκειται να αφαιρέσουμε τους ιμάντες μέχρι να περάσει εντελώς ο κίνδυνος», πρόσθεσε ο Casares, αποδεικνύοντας ότι η προληπτική του λύση απέδωσε καρπούς.

@simplyuniquesmiles93 We made it through our second Hurricane and we are blessed to have no crazy damages to rhe home. My prayers still continue to those heavily affected during this time. Me and my dad are about to drive to see if anyone needs help🙏🫶🏼🏠#HurricaneMilton#CentralFL#Orlando#FLhomegoesviral#homestrappeddown#homedepot#lowes#USCC#cargocontrolstraps#acehardware#CNN#wash2news#spectrumnews#telemundo#univision#dailymail#abcnews#ukradiostation ♬ Inspirational – neozilla
Exit mobile version