Οι εφοριακοί συνεχίζουν τους ελέγχους και στα Τρίκαλα. Οι ιδιοκτήτες παγιδεύτηκαν και στη συνέχεια ήταν αργά για συγγνώμες και εξηγήσεις…
Λουκέτο σε δυο φωτογραφεία στα Τρίκαλα έπειτα από τη βεβαίωση φορολογικών παραβάσεων στους ιδιοκτήτες τους.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας και μια γυναίκα εμφανίστηκαν σε φωτογραφεία της πόλης προσποιούμενοι πως είναι ζευγάρι και… μελλόνυμφοι, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τη φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση του γάμου τους.
Ζήτησαν να δουν προηγούμενες δουλειές των φωτογράφων, οι οποίοι με χαρά μεγάλη και προθυμία τους παρουσίασαν τα άλμπουμ τους.
Σε ένα σημείο οι εφοριακοί τους ρώτησαν για τις τιμές και εκείνοι άρχισαν να διαπραγματεύονται.
Αν οι πελάτες ήθελαν να πληρώσουν «μαύρα» θα γινόταν έκπτωση, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Τότε οι εφοριακοί σταμάτησαν, αποκάλυψαν την πραγματική τους ταυτότητα και ζήτησαν να βγάλουν όλα τα παραστατικά (τιμολόγια από τα μυστήρια κλπ.). Οι ιδιοκτήτες ήταν αργά να δικαιολογηθούν και να καλύψουν τα όσα έκαναν. Επιβλήθηκαν πρόστιμα και σφράγισμα των καταστημάτων καθώς βεβαιώθηκε σειρά φορολογικών παραβάσεων.
Έρευνες μετά τον ξυλοδαρμό εφοριακών στο Αίγιο
Θύματα ξυλοδαρμού έπεσαν δυο υπάλληλοι της ΑΑΔΕ, οι οποίοι στο πλαίσιο τακτικών ελέγχων που πραγματοποιούνται για την πάταξη της φοροδιαφυγής, πήγαν σε κατάστημα εστίασης στο Αίγιο το βράδυ της Κυριακής (23-09-2018) και ζήτησαν όσα παραστατικά προβλέπονται, ώστε να κάνουν τον έλεγχό τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν σε θυμωμένους υπευθύνους, μιας και η μια κουβέντα έφερε την άλλη και στο τέλος οι εφοριακοί έφαγαν ξύλο, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες!
Κάποιος διερχόμενος ειδοποίησε την αστυνομία που έφτασε στο σημείο μέσα σε λίγα λεπτά με περιπολικό του Α.Τ. Αιγίου και πέντε άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι μάλιστα καταδίωξαν -με τρόπο σχεδόν κινηματογραφικό- τον έναν από τους δύο φερόμενους ως δράστες που προσπάθησε να διαφύγει πηδώντας σε ακάλυπτο γειτονικής πολυκατοικίας.
Τελικά όμως συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Ο δεύτερος εκ των κατηγορούμενων παραμένει άφαντος και αναζητείται από τους αστυνομικούς που συνεχίζουν τις έρευνες.
Της… φοροδιαφυγής σε ολόκληρη τη χώρα
Κατά τους ελέγχους εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, φοροδιαφυγή μέσω ανακριβής έκδοσης αποδείξεων, ανακριβείς δηλώσεις ΦΠΑ, εικονικές εκπτώσεις, μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων.
Ειδικότερα, σε στοχευμένο έλεγχο σε γνωστή επιχείρηση εστίασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε ανακριβής έκδοση αποδείξεων σε 24 περιπτώσεις συνολικής αποκρυβείσας αξίας 994,45 ευρώ.
Διαπιστώθηκε πως η φοροδιαφυγή διενεργείται μέσω εκ των υστέρων εκπτώσεων σε ποσοστό περίπου 75% επί της αξίας των εκδοθέντων στοιχείων.
Ο έλεγχος θα συνεχιστεί καθώς κατασχέθηκαν όλα τα αρχεία από τους εν ενεργεία φορολογικούς μηχανισμούς.
Η λειτουργία της εν λόγω επιχείρησης ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2017 και σημειώνεται ότι για τους έξι μήνες λειτουργίας της το 2017 που υποβλήθηκε δήλωση φορολογίας εισοδήματος τα δηλωθέν τα ακαθάριστα έσοδα ανήλθαν σε 1.500.000 ευρώ, ενώ το καθαρό αποτέλεσμα ήταν ζημιές ύψους 50.000 ευρώ.
Επιπροσθέτως προέκυψαν ανακριβείς δηλώσεις ΦΠΑ ως προς τις εκροές ύψους άνω των 850.000 ευρώ.
Μάλιστα, οι ελεγχτές της ΑΑΔΕ ανέστειλαν τη λειτουργία γνωστού κεντρικού καφέ εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο εμφάνιζε ζημιές για πέντε συνεχή έτη, ενώ σε επίπεδο ΦΠΑ εμφανιζόταν συνεχώς πιστωτικός, με εξαίρεση μόλις δύο χρεωστικές περιοδικές δηλώσεις.
Σε επιτόπου επεξεργασία στα αρχεία της ημέρας και σε 22 από τις 35 αποδείξεις μόνο του πρωινού, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση διενεργούσε εκ των υστέρων εικονικές εκπτώσεις σε ποσοστό 99%, με τους ελεγκτές να κατάσχουν όλα τα αρχεία από 1-1-2018 για επεξεργασία.
Επίσης, έλεγχος έγινε σε γνωστό νυχτερινό της παραλιακής, όπου διαπιστώθηκε η μη υποβολή δήλωση φορολογίας εισοδήματος χρήσης 2017 με ακαθάριστα έσοδα 1.386.313,61 ευρώ.
Ακόμα, έπειτα από επεξεργασία σε γραφείο τελετών στη Θεσσαλονίκη για το 2012 προέκυψαν 450 ανακρίβειες και 70 μη εκδόσεις αποδείξεων συνολικής αξίας 420.000 ευρώ. Σημειώνεται πως έπεται ο έλεγχος των χρήσεων από το 2013.
Μετά τους ελέγχους σε κέντρο αισθητικής στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε για το 2017 η μη έκδοση 11.700 αποδείξεων με αποκρυβείσα αξία 350.000 ευρώ
Τέλος, σε επιτόπιο έλεγχο σε πάρκινγκ αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 600 ανακριβείς εκδόσεις μηνιαίων συνδρομών για το 2018, με 14.800 ευρώ αποκρυβείσα αξία.
Πηγή: trikalavoice.gr
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.