Το μυστικό της επιτυχίας: Η πιο οικονομική, εύκολη και αφράτη βασιλόπιτα-τσουρέκι από τον Άκη Πετρετζίκη

βασιλόπιτα-τσουρέκι από τον Άκη Πετρετζίκη

Η πιο εύκολη και αφράτη βασιλόπιτα-τσουρέκι από τον Άκη Πετρετζίκη

Αν ψάχνετε για μια συνταγή για βασιλόπιτα που συνδυάζει την αφράτη υφή και την πλούσια γεύση του τσουρεκιού, ο Άκης Πετρετζίκης έχει τη λύση. Αυτή η βασιλόπιτα είναι εύκολη, οικονομική και ιδανική για να εντυπωσιάσετε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά που θα χρειαστείτε

Για τη βασική ζύμη:

Προαιρετικά για τη γέμιση:

Για την γκανάς (προαιρετικά):

Εύκολη εκτέλεση βήμα-βήμα

Αρωματισμός ζάχαρης και προετοιμασία ζύμης
Σε ένα μούλτι, βάλτε τη μαστίχα, το μαχλέπι, το κάρδαμο και 40 γρ. ζάχαρη. Χτυπήστε μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια, προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη (200 γρ.) και συνεχίστε το χτύπημα για λίγο ακόμα.

Ρίξτε στο μίξερ το νερό, το γάλα, τη μαγιά και την αρωματισμένη ζάχαρη. Ανακατέψτε με το σύρμα. Προσθέστε το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αυγά. Ζυμώστε με τον γάντζο για περίπου 15 λεπτά.

Προσθήκη βουτύρου και γέμισης
Αν θέλετε, μουσκέψτε τις σταφίδες, τα cranberries και τα κοντίτα σε κονιάκ. Προσθέστε στον κάδο το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και, αν επιθυμείτε, το μείγμα των αποξηραμένων φρούτων. Ζυμώστε για 3-4 λεπτά. Μην ανησυχήσετε για την υφή της ζύμης – είναι ρευστή και αυτό είναι το μυστικό της αφράτης βασιλόπιτας.

Διαμόρφωση και ψήσιμο

Βουτυρώστε μια φόρμα 20 εκ. και καλύψτε τον πάτο με λαδόκολλα. Αδειάστε προσεκτικά το μείγμα, τοποθετώντας το φλουρί. Σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ½ – 2 ώρες. Ψήστε στους 160°C για 75-90 λεπτά. Ελέγξτε με μαχαίρι αν ψήθηκε.

Προσθήκη γκανάς (προαιρετικά)

Ζεστάνετε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρί και ανακατέψτε μέχρι να πήξει. Ρίξτε τη γκανάς πάνω από τη βασιλόπιτα αφού κρυώσει.

Δείτε τη συνταγή σε βίντεο

Exit mobile version