Η TikToker δίνει μια απάντηση, για όσους είχαν αυτή την απορία.
Τα αρχαιοελληνικά αγάλματα αναπαριστούσαν ρωμαλέους άνδρες, ωστόσο αν παρατηρήσει κανείς καλά, θα δει ότι τα περισσότερα έχουν μικρά μόρια. Έτσι, ίσως κάποιοι να είχαν την απορία: «γιατί αφού αναπαριστούν άντρες με δύναμη και μύες, τα γεννητικά τους όργανα να είναι μικρά;».
Μια γυναίκα αποφάσισε να δώσει μια απάντηση γι’ αυτό, με ένα βίντεο στο Tik Tok, το οποίο όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε viral. «Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τόσα πολλά από τα αρχαία ελληνικά αγάλματα έχουν μυώδη διάπλαση και όμως ένα μικροσκοπικό μόριο;», ανέφερε αρχικά στο βίντεό της.
Ενώ στις μέρες μας η στάση των περισσότερων απέναντι σχεδόν σε οτιδήποτε – ειδικά στα ανδρικά γεννητικά όργανα- φαίνεται να είναι, το μότο «όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο», η έρευνα της Ruby έδειξε ότι δεν ήταν πάντα έτσι.
«Αυτό που δεν ήξερα ήταν ότι οι Έλληνες συχνά παρουσίαζαν τους εχθρούς τους, τους Αιγύπτιους, τα πλάσματα της σάτιρας, ακόμα και τους ανόητους στις κωμωδίες με μεγάλα μόρια. Οπότε στην αρχαία Ελλάδα το θεωρούσαν αρνητικό να έχουν μεγάλο πέος, κάτι που δεν ισχύει σήμερα. Λοιπόν, στην πραγματικότητα, αυτό που ανακάλυψα ήταν ότι το μεγάλο μόριο ήταν κακό και το μικρό ήταν πολύ καλό στην αρχαία Ελλάδα. Αλλά γιατί ήταν αυτό;», ανέφερε.
Ο λόγος που οι αρχαίοι γλύπτες τα δημιουργούσαν έτσι
Η Ruby ισχυρίστηκε ότι όλα έχουν να κάνουν με το πώς έχουν αλλάξει οι αντιλήψεις.
«Αποδεικνύεται ότι στην αρχαία Ελλάδα, το να έχεις μικρότερο μόριο θεωρούνταν σημάδι αρετής, ευγένειας ή αυτοελέγχου και πειθαρχίας. Αντίθετα, το να έχεις μεγάλο πέος, ήταν σημάδι λαγνείας και βαρβαρότητας, κάτι που είναι πολύ ενδιαφέρον γιατί σήμερα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά». Όπως ήταν αναμενόμενο τα βίντεο της Ruby έχουν συγκεντρώσει σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια προβολές, με πολλά άτομα να ενθουσιάζονται.
«Σίγουρα πρέπει να επιστρέψουμε στις ρίζες μας», «Γεννήθηκα πραγματικά σε λάθος γενιά», ήταν μερικά από τα σχόλια κάτω από το βίντεο.
Η Ρούμπι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αλλαγή στην αντίληψή μας για το μέγεθος, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει αντικειμενική ομορφιά σχετικά με το ανθρώπινο σώμα.
«Όλο αυτό απλώς δείχνει ότι τα πρότυπα ομορφιάς μας, τα ιδανικά μας, είναι όλα ένα κοινωνικό κατασκεύασμα και δεν πρέπει να βαλτώσουμε νιώθοντας άσχημα για τον εαυτό μας», κατέληξε στα βίντεό της.
Πηγή: www.gazzetta.gr
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.