Στην Αυστραλία πίνουν καφέ από… μπρόκολο – Τι λένε οι ειδικοί

Η νέα τάση στον καφέ είναι το «broccoli coffee». Τι είναι αυτό; Καφές από μπρόκολο.

Συγκεκριμένα, στην Αυστραλία είχαν τη φαεινή ιδέα να δημιουργήσουν καφέ από… μπρόκολο σε σκόνη. Την ιδέα είχε η Hort Innovation και ο Οργανισμός Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας στην Αυστραλία, σε μία προσπάθεια να βάλουν περισσότερο τα λαχανικά στη διατροφή των καταναλωτών.

Όπως εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Μέρι Ανι Ογκαστιν, η αξιοποίηση των λαχανικών σε σκόνη μπορεί να είναι ευεργετική για την υγεία, ενώ συνιστά κερδοφόρο «άνοιγμα» για τους παραγωγούς.

Ο συγκεκριμένος καφές αποτελείται μόνο από σκόνη του λαχανικού. Μάλιστα, δύο κουταλιές σκόνης, περιέχουν μια ολόκληρη μερίδα του λαχανικού.

Πηγές: altsantiri.gr

Exit mobile version