Η νέα τάση στον καφέ είναι το «broccoli coffee». Τι είναι αυτό; Καφές από μπρόκολο.
Συγκεκριμένα, στην Αυστραλία είχαν τη φαεινή ιδέα να δημιουργήσουν καφέ από… μπρόκολο σε σκόνη. Την ιδέα είχε η Hort Innovation και ο Οργανισμός Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας στην Αυστραλία, σε μία προσπάθεια να βάλουν περισσότερο τα λαχανικά στη διατροφή των καταναλωτών.
Όπως εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Μέρι Ανι Ογκαστιν, η αξιοποίηση των λαχανικών σε σκόνη μπορεί να είναι ευεργετική για την υγεία, ενώ συνιστά κερδοφόρο «άνοιγμα» για τους παραγωγούς.
Ο συγκεκριμένος καφές αποτελείται μόνο από σκόνη του λαχανικού. Μάλιστα, δύο κουταλιές σκόνης, περιέχουν μια ολόκληρη μερίδα του λαχανικού.
Πηγές: altsantiri.gr