Απαγωγή και δολοφονία 33χρονης: Ο βασικός ύποπτος για την απαγωγή και το φόνο της νεαρής γυναίκας είναι 48χρονος που εργάζεται στη φύλαξη βουλευτών, ξένων πρεσβειών και διπλωματών.
Απαγωγή και δολοφονία 33χρονης: Το βράδυ της 3ης Μαρτίου, η Σάρα Έβεραρντ επέστρεφε στο σπίτι της στο Μπρίξτον από ένα φιλικό σπίτι που είχε επισκεφθεί στο νότιο Λονδίνο. Έκτοτε τα ίχνη της εξαφανίστηκαν, η φωτογραφία της 33χρονης γυναίκας «γέμισε» τις βρετανικές εφημερίδες και η Σκότλαντ Γιαρντ κινητοποιήθηκε για να εξιχνιάσει το μυστήριο της εξαφάνισης.
Το θρίλερ με πρωταγωνίστρια τη νεαρή γυναίκας που μονοπωλεί το ενδιαφέρον των βρετανικών μέσων ενημέρωσης, είχε τραγικό φινάλε.
Οι Αρχές εντόπισαν «ανθρώπινα λείψανα» στο δάσος του Ασφορντ στο Κεντ, νοτιοανατολικά του Λονδίνου.
Όλα δείχνουν πως πρόκειται για τη Σάρα Έβεραρντ, στέλεχος διαφημιστικής εταιρείας που με το τραγικό της τέλος μετατρέπεται σε σύμβολο της βίας κατά των γυναικών.
Είχε προηγηθεί ένα ακόμη σοκαριστικό γεγονός που «σόκαρε» τη Βρετανία.
Αστυνομικός ο δράστης της δολοφονίας;
Ο βασικός ύποπτος για την απαγωγή και το φόνο της νεαρής γυναίκας είναι o 48χρονος Βρετανός αστυνομικός Γουέινι Κάζενς που εργάζεται στη φύλαξη βουλευτών, ξένων πρεσβειών και διπλωματών.
Πατέρας δύο παιδιών είχε εργαστεί στο παρελθόν ως μηχανικός αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές, χρησιμοποίησε σε την επαγγελματική του ταυτότητα για να οδηγήσει την 33χρονη γυναίκα στο αυτοκίνητό του.
Mία γυναίκα γύρω στα 30 συνελήφθη, με την κατηγορία της παροχής βοήθειας σε εγκληματία.
Το στοιχείο που οδήγησε στη σύλληψή του σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph είναι ένα στιγμιότυπο από την κάμερα ασφαλείας ενός λεωφορείου που έκανε τη διαδρομή που εξαφανίστηκε η Σάρα Έβεραρντ.
Στο επίμαχο στιγμιότυπο φαίνεται το αυτοκίνητο του υπόπτου, κοντά στο σημείο του εγκλήματος.
«Είστε ασφαλείς» λένε κυβέρνηση και αστυνομία στις γυναίκες του Λονδίνου
Σοκαρισμένος και βαθιά θλιμμένος από τις εξελίξεις δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, όπως επίσης και η επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης του Λονδίνου, Κρεσίντα Ντικ.
Όπως είπε η ίδια και οι συνάδελφοί της είναι «απολύτως σοκαρισμένοι» με την είδηση ότι συνελήφθη αστυνομικός εν ενεργεία, λέγοντας ότι προκάλεσε «κύματα σοκ και οργής» στην κοινή γνώμη και στις τάξεις της αστυνομίας. Προσπάθησε μάλιστα να διαβεβαιώσει τις γυναίκες ότι μπορούν να περπατούν χωρίς να φοβούνται στους δρόμους του Λονδίνου.
Η δολοφονία της Σάρα εγκαινιάζει κίνημα γυναικείας διαμαρτυρίας
Η υπόθεση της Σάρα Έβεραρντ προκάλεσε ένα «τσουνάμι» διαμαρτυρίας για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών.
Εκατοντάδες γυναίκες έσπευσαν να μοιραστούν τις δικές τους τραυματικές εμπειρίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Υπό το hashtag με το όνομά της (#saraheverard) που έγινε εξαιρετικά δημοφιλές γυναίκες μοιράστηκαν περιστατικά παρενόχλησης από άνδρες σε δημόσιους χώρους, ενώ μίλησαν για τις προφυλάξεις που καλούνται να λαμβάνουν όταν βγαίνουν έξω μόνες τους το βράδυ για να παραμείνουν ασφαλείς.
Αύριο το βράδυ, οι Βρετανίδες διοργανώνουν αγρυπνία με το σύνθημα «Ας ξαναπάρουμε πίσω τους δρόμους μας» (Reclaim The Streets).
«Όλοι παρακολουθήσαμε την τραγική ιστορία της Σάρα Έβεραρντ την περασμένη εβδομάδα. Κάνουμε αγρυπνία για τη Σάρα, αλλά και για όλες τις γυναίκες που αισθάνονται ανασφαλείς, που εξαφανίζονται από τους δρόμους μας και γίνονται θύματα βία καθημερινά» αναφέρουν οι διοργανώτριες μέσω Facebook.
Σύμφωνα με έρευνα για λογαριασμό του βρετανικού παραρτήματος της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών το 97% των γυναικών ηλικίας 18-24 ετών στη χώρα έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση. Το 80% όλων των γυναικών στη Βρετανία έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση σε δημόσιο χώρο.
Πηγές: newsbomb.gr