«Η εμφάνισή μου είναι το τρομερό μου πλεονέκτημα»: έτσι περιγράφει τον εαυτό της η Netta Barzilai, της οποίας το παρουσιαστικό και το στιλ δεν αντιστοιχούν στα πρότυπα των σταρ της ποπ μουσικής.
Αυτή είναι ωστόσο η γυναίκα που κέρδισε τον διαγωνισμό της Eurovision 2018, το βράδυ του Σαββάτου.
«Δεν είμαι το παιχνίδι σου ηλίθιε», το ρεφρέν του τραγουδιού της τα λέει όλα.
«Παίζω με το σώμα μου, εγώ αποφασίζω να το παρουσιάσω όπως θέλω», δήλωσε η νικήτρια στην ισραηλινή εφημερίδα Yédiot Aharonot. Ετσι και το τραγούδι της παίζει με την θέληση να μην υποκύπτεις, να έχεις αυτοπεποίθηση και να παίρνεις τη μοίρα σου στα χέρια σου.
Η επιτυχία της έγκειται εν πολλοίς και στις απίστευτες γκριμάτσες που κάνει, τους ασυνήθιστους κότσους που βγαίνουν από καρτούν και τις αναφορές της στο Κίνημα #MeToo για την σεξουαλική παρενόχληση. Η ίδια, τραγουδώντας, μιμείται ακόμη και το κακάρισμα της κότας, πράγμα που εξέπληξε τους κριτές και τους σαγήνευσε.
Ακόμη και πριν την Eurovision, η διαφορετικότητα στο παρουσιαστικό της Netta Barzilai, καθώς και το τραγούδι της, είχαν γοητεύσει τους Ισραηλινούς. Το βίντεό της έφτασε να έχει 18 εκατομμύρια κλικ και τα μίντια την ακολούθησαν βήμα βήμα, το ίδιο και τα γραφεία στοιχημάτων. Η δημοτικότητά της έγινε τόσο μεγάλη που ακόμη και ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ έβαλε το τραγούδι της στη σελίδα του στο facebook και έγραψε «για να δείξουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο του Ισραήλ».
Η καριέρα της Netta Barzilai εκτοξεύτηκε όταν κέρδισε τον περασμένο Φεβρουάριο την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Rising Star, στη χώρα της. Πριν από αυτό, εμφανιζόταν και τραγουδούσε σε κλαμπ ή σε γάμους. Αλλά η πρωτιά της την έφερε αυτόματα υποψήφια για την Eurovision.
Η επικράτησή της και η επιτυχία της είναι ένα είδος εκδίκησης για την παχουλή ισραηλινή. Στην παιδική της ηλικία υπέφερε από την κοροϊδία των συμμαθητών της, από τις αποτυχίες στις δίαιτες που ακολουθούσαν περίοδοι βουλιμίας, όπως έχει δηλώσει η ίδια. Εχει επίσης γνωρίσει και την «εξορία»: γεννημένη στο προάστιο Hod Hashron του Τελ Αβίβ, όταν ήταν μικρή οι γονείς της μετανάστευσαν στη Νιγηρία όπου ο πατέρας της δούλευε σε ισραηλινή επιχείρηση κατασκευών.
Στη Νιγηρία έζησε τέσσερα χρόνια και επέτρεψε στο Ισραήλ όπου προσπάθησε να συνηθίσει πάλι. Κατάλαβε γρήγορα ότι το τραγούδι ήταν ένας τρόπος για εκείνη να ξεπεράσει τα τραύματα. Μπήκε στη σχολή Rimon School of Music, αφού πρώτα έκανε την στρατιωτική της θητεία.
Από τότε η ζωή της είναι το τραγούδι. Ανύπαντρη, ζει στο Τελ Αβίβ, στην οικονομική και πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας. Η νίκη της είναι η τέταρτη για το Ισραήλ στην Eurovision. H τελευταία ήταν το 1998, με το τραγούδι Diva της τρανσέξουαλ Dana International.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.