Όλο το μενού που σερβιρίστηκε στο Προεδρικό στις 25 Μαρτίου ζητήθηκε από το βρετανικό παλάτι – Τι αποκάλυψε ο Λαζάρου

Λαζάρου

Ο κιμάς γαρίδας ταξιδεύει στο Μπάκιγχαμ: Τι αποκάλυψε ο Λευτέρης Λαζάρου

Το σύνολο του μενού που σερβιρίστηκε στο επίσημο γεύμα στο προεδρικό μέγαρο κατά την εορτή της 25η Μαρτίου ζήτησε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Στην αποκάλυψη προέβη την Πέμπτη ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου ο οποίος ήταν ο επικεφαλής σεφ του γεύματος και ο εμπνευστής των πιάτων μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας.

Ο Έλληνας πασίγνωστος μάγειρας αποκάλυψε ότι: “Ζήτησαν όλο το μενού και αυτό μας κάνει περήφανους και αρεστούς, γιατί χωρέσαμε όση περισσότερη Ελλάδα μπορούσε σε ένα πιάτο. Ήταν τέσσερα πιάτα μαζί με το γλυκό. Αντιλαμβάνεστε ότι εμένα προσωπικά αυτό με έχει κάνει υπερήφανο. Βοηθώντας τον πρωτογενή τομέα πάντα, γιατί ο στόχος ενός μάγειρα, ξέρετε, όταν συνταγογραφεί, είναι η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Αυτά πάνε χέρι-χέρι. Πάντα ο στόχος μου, η έμπνευσή μου ήταν τα τοπικά προϊόντα, η Ελλάδα με εμπνέει εμένα“.

Εν συνεχεία ανέλυσε και το σκεπτικό του για τα πιάτα: “Το πρώτο πιάτο ήταν το χριστόψαρο με χειμωνιάτικες ρίζες. Η χώρα δεν είναι μόνο μπουτίκ χώρα, αλλά έχει και μπουτίκ προϊόντα. Επομένως είναι πολύ εύκολο για έναν μάγειρα με παρθενογένεση να σκαρφιστεί πολύ ωραία πιάτα και να τα βάλει πάνω στο τραπέζι με μεγάλες αξιώσεις, στέκοντας για ακόμη μία φορά στον παγκόσμιο χάρτη της γευσιγνωσίας και της ρεστοκριτικής. Κυρίως πιάτο χριστόψαρο, μετά φύλλο λάχανο τυλιγμένο με κιμά γαρίδας, γαρίδα ελληνική. Γιατί έχουμε άλλες γεύσεις, άλλες μυρωδιές, το τραγανό της κρέας μπορεί να σε απογειώσει».

Αντιλαμβάνεστε ότι εμένα προσωπικά αυτό με έχει κάνει υπερήφανο. Βοηθώντας τον πρωτογενή τομέα πάντα, γιατί ο στόχος ενός μάγειρα, ξέρετε, όταν συνταγογραφεί, είναι η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Αυτά πάνε χέρι-χέρι. Πάντα ο στόχος μου, η έμπνευσή μου ήταν τα τοπικά προϊόντα, η Ελλάδα με εμπνέει εμένα“.

Exit mobile version