Ο Ντίντι Ταϊχούτου με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους ρευστοποίησαν ό,τι περιουσιακό στοιχείο είχαν στη διάθεσή τους το 2017 και αγόρασαν Bitcoin ποντάροντας ότι η δυναμική της αγοράς κρυπτονομισμάτων θα απογειωθεί.
Τότε η τιμή του κρυπτονομίσματος ήταν στα 900 δολάρια και η απόφαση της πενταμελούς ολλανδικής οικογένειας ήταν άκρως παράτολμη. Αποδείχθηκε όμως «χρυσή».
Σήμερα με την τιμή του κρυπτονομίσματος να έχει κινείται πάνω από τα 38.000 δολάρια έχουν μία τεράστια περιουσία την οποία, όπως αποκαλύπτουν στο CNBC, κρύβουν σε χρηματοκιβώτια υψηλής ασφαλείας σε τέσσερις διαφορετικές ηπείρους.
«Έχω κρύψει τα hardware με τα ψηφιακά πορτοφόλια σε διάφορες χώρες, ώστε να μην χρειάζεται ποτέ να ταξιδέψω πολύ μακριά για να έχω πρόσβαση σε ένα από αυτά και να βγω από την αγορά εάν χρειαστεί» εξηγεί ο Ταιχούτου, του οποίου η οικογένεια έχει κερδίσει το παρατσούκλι «Τhe Bitcoin Family».
Έχει όπως λέει δύο μυστικές τοποθεσίες στην Ευρώπη, δύο στην Ασία, μία στη Νότιο Αμερική και μία έκτη στην Αυστραλία.
Δεν μιλάμε βεβαίως για θαμμένο θησαυρό. Καμία από τις τοποθεσίες δεν έχει να κάνει με υπόγειες στοές ή απομονωμένα νησιά. Αντιθέτως πρόκειται για διαμερίσματα που νοικιάζουν, σπίτια φίλων ή και αυτοσχέδιες αποθήκες. «Προτιμώ να ζω σε έναν αποκεντρωμένο κόσμο και σε έναν τέτοιο κόσμο έχω την ευθύνη να προστατεύω το κεφάλαιό μου» λέει ο Ταϊχούτου.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αποθηκεύσει κανείς κρυπτονομίσματα.
Αναλαμβάνουν πχ τη φύλαξή τους online πλατφόρμες συναλλαγών όπως η Coinbase αλλά και η εφαρμογή πληρωμών Paypal. Ωστόσο εκείνοι που έχουν καλύτερη σχέση με την τεχνολογία αποφεύγουν τους ενδιάμεσους και κρατούν τα κρυπτονομίσματά τους σε ειδικές συσκευές που ονομάζονται hardware wallet. Αυτές συνδέονται με το Internet και επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες σχετικά εύκολη πρόσβαση στα ψηφιακά νομίσματά τους.