Οδηγός ΚΤΕΛ μιλάει στο κινητό και επισκευάζει μηχάνημα ενώ οδηγεί στην Εθνική – Βίντεο ντοκουμέντο

Οδηγός ΚΤΕΛ στην Εύβοια μιλάει στο κινητό και επισκευάζει μηχάνημα ενώ οδηγεί – Βίντεο σοκ

Ένα βίντεο που καταγράφει επικίνδυνη οδήγηση από έναν οδηγό του ΚΤΕΛ Εύβοιας έχει προκαλέσει αναστάτωση, καθώς ο οδηγός φαίνεται να μιλάει στο κινητό του και να προσπαθεί να επισκευάσει τη συσκευή έκδοσης εισιτηρίων ενώ κινείται στην Εθνική Οδό. Η σκηνή αυτή, που θα μπορούσε να είχε οδηγήσει σε σοβαρό ατύχημα, έχει φέρει στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την ασφάλεια στις δημόσιες μεταφορές.

Απερίσκεπτη συμπεριφορά του οδηγού

Ο οδηγός του ΚΤΕΛ κρατάει με το ένα χέρι το κινητό του τηλέφωνο και με το άλλο προσπαθεί να επισκευάσει το μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων που είχε μπλοκάρει, ενώ οδηγεί το λεωφορείο στην Εθνική Οδό. Όλα αυτά καταγράφονται σε βίντεο, το οποίο δείχνει τον οδηγό να ακουμπά το μηχάνημα πάνω στο τιμόνι και να οδηγεί, άλλοτε με τον αγκώνα και άλλοτε με τον καρπό του δεξιού χεριού.

Οι επιβάτες, που ήταν μάρτυρες αυτής της ανεύθυνης συμπεριφοράς, παρακολουθούσαν με έκπληξη, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουν τι συνέβαινε μπροστά τους.

Επισκευή εν κινήσει

Ο οδηγός, χωρίς να σταματήσει το λεωφορείο ή να μειώσει την ταχύτητά του, προσπαθούσε να ξεβιδώσει το μηχάνημα και να το επισκευάσει. Το γεγονός αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια δρομολογίου από την Αθήνα προς τη Χαλκίδα, με τον οδηγό να ρίχνει περιστασιακές ματιές στο δρόμο και στους καθρέφτες του λεωφορείου.

Όπως δήλωσε μια επιβάτιδα, «Θεώρησε σωστό ο οδηγός να επισκευάσει το μηχάνημα ενώ οδηγούσε. Έβλεπα αυτή τη σκηνή για δύο λεπτά και κρατούσε το μηχάνημα, χωρίς να κρατάει το τιμόνι».

Η μαρτυρία αυτή επιβεβαιώνει ότι για τουλάχιστον δύο λεπτά ο οδηγός δεν είχε καμία άμεση επαφή με το τιμόνι, ενώ κινούνταν στην Εθνική Οδό, γεγονός που θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες.

Εξηγήσεις

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της πανελλαδικής ομοσπονδίας ΚΤΕΛ, το περιστατικό συνέβη όταν το μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων μπλόκαρε, και ο οδηγός προσπάθησε να επιλύσει το πρόβλημα ενώ οδηγούσε. «Δεν είναι POS, είναι το μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων. Έκανε μια στάση στην Κηφισιά και προσπάθησε να διορθώσει το πρόβλημα», δήλωσε.

Παρά το γεγονός ότι το συμβάν δεν οδήγησε σε ατύχημα, οι επιβάτες ανησυχούσαν έντονα για την ασφάλειά τους, ενώ κανείς δεν επιχείρησε να αντιδράσει ή να ζητήσει εξηγήσεις από τον οδηγό, φοβούμενοι ότι κάτι τέτοιο θα έκανε την κατάσταση ακόμα πιο επικίνδυνη.

Η απάντηση του οδηγού

Ο οδηγός του ΚΤΕΛ, μιλώντας στο MEGA, επιχείρησε να εξηγήσει τη δική του πλευρά της ιστορίας. Δήλωσε ότι το πρόβλημα με το μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων ξεκίνησε πριν την αναχώρησή του και προσπαθούσε να το επιλύσει κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ειδικά όταν το λεωφορείο ήταν σταματημένο λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης.

«Το μηχάνημα δεν συνδεόταν στο δίκτυο και προσπαθούσα να το φτιάξω», είπε, προσθέτοντας ότι το έκανε κυρίως όταν το λεωφορείο ήταν σχεδόν ακινητοποιημένο στην κίνηση. Επιπλέον, υποστήριξε ότι σπάνια χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο ενώ οδηγεί, εκτός αν είναι εξαιρετικά επείγον.

Αντιδράσεις για το περιστατικό 

Αν και δεν σημειώθηκε επίσημη καταγγελία από τους επιβάτες, ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Εύβοιας ανέφερε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό. «Θα γίνει ταχύτατος έλεγχος και αν διαπιστωθεί παράβαση, θα εφαρμοστούν άμεσα οι σχετικοί νόμοι και κανονισμοί», υπογράμμισε.

Τα περιστατικά επικίνδυνης συμπεριφοράς από οδηγούς λεωφορείων φαίνεται να αυξάνονται, παρά τις ποινές και τις συνεχείς εκκλήσεις για συμμόρφωση. Το βίντεο αυτό προστίθεται στη λίστα των περιπτώσεων όπου οι επιβάτες βρίσκονται σε κίνδυνο εξαιτίας τέτοιων ανεύθυνων ενεργειών.






Το βίντεο αυτό έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, με τους πολίτες να ζητούν αυστηρότερα μέτρα ελέγχου και τιμωρίας για παρόμοιες παραβάσεις. Οι ποινές και οι εκκλήσεις για προσοχή στους δρόμους φαίνεται να μην αρκούν για ορισμένους οδηγούς, οι οποίοι συνεχίζουν να αδιαφορούν για την ασφάλεια των επιβατών και των άλλων οδηγών.

Exit mobile version