Ο σεφ στο Τζάνειο έκανε το νοσοκομειακό φαγητό… γκουρμέ (video)

Τζάνειο

Ο σεφ του Τζάνειου Νοσοκομείου μετέτρεψε το νοσοκομειακό φαγητό σε γκουρμέ

Ο μάγειρας του Τζανείου Νοσοκομείου, Ιάκωβος Απέργης, με αγάπη και μεράκι, προσφέρει στους ασθενείς γεύματα που ξεπερνούν τις προσδοκίες. Όπως ο ίδιος δηλώνει, «αυτοί οι άνθρωποι δικαιούνται το καλύτερο και ειδικά αξιοπρέπεια». Πρόκειται για μία φιλοσοφία που εφαρμόζει καθημερινά, μεταμορφώνοντας το νοσοκομειακό φαγητό σε μια εμπειρία με γκουρμέ πινελιές.

Η προσφορά του σεφ στους ασθενείς

Ο Ιάκωβος Απέργης, μιλώντας στην κάμερα του Action 24, εξήγησε την προσέγγισή του, τονίζοντας πως «αυτοί οι άνθρωποι δικαιούνται το καλύτερο και ειδικά αξιοπρέπεια». Ο ίδιος έχει βιώσει από πρώτο χέρι την εμπειρία νοσηλείας, καθώς η μητέρα του νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήρθαν εδώ από επιλογή, ήρθαν ξαφνικά, οπότε το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό φαγητό, για να ξεχαστούν έστω για 10-20 λεπτά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρωτότυπες συνταγές με απλά υλικά

Ο σεφ επισημαίνει ότι προσπαθεί να δημιουργήσει γεύματα που ξεχωρίζουν, παρά τους περιορισμούς των υλικών που διαθέτει. Για παράδειγμα, με τα λίγα υλικά που έχει, φτιάχνει γλυκά όπως μπανάνα με σουσάμι και σοκολάτα υγείας, ενώ για τα παιδιά της Παιδοψυχιατρικής χρησιμοποιεί μερέντα. «Φτιάξαμε επίσης ένα αυτοσχέδιο μιλφέιγ για τους γιατρούς και όσους μπορούν να το απολαύσουν. Χρησιμοποιούμε το φύλλο κρούστας που ήδη υπάρχει στο νοσοκομείο για τη βάση, προσθέτουμε κρέμα, τρίβουμε φύλλο από πάνω και τελειώνουμε με άχνη και κανέλα», ανέφερε ο σεφ.

Καινοτόμες ιδέες για να ξεφύγουν από τη ρουτίνα

Στη συνέχεια, ο Απέργης μίλησε για το γλυκό νεκταρίνι που δημιούργησε, σημειώνοντας πως «κάποια στιγμή όλοι κουράζονται με τα φρούτα. Η ιδέα ήταν να τα μετατρέψουμε σε γλυκό με κανέλα και ζάχαρη, γιατί αυτά είναι τα υλικά που έχουμε στη διάθεσή μας». Ο σεφ δεν διστάζει να πει ότι οι συνθήκες δεν θα πρέπει να αποτελούν εμπόδιο στη δημιουργικότητα. «Πρέπει να αναζητούμε δικαιολογίες για να κάνουμε πράγματα, και όχι για να μην τα κάνουμε λόγω των δυσκολιών», κατέληξε.

Με αυτή τη φιλοσοφία, ο σεφ του Τζανείου προσφέρει στους ασθενείς περισσότερα από απλά γεύματα – προσφέρει στιγμές ανακούφισης και αξιοπρέπειας.

Exit mobile version