Οι ντοματοκεφτέδες είναι το ιδανικό σνακ για το καλοκαίρι, πόσο μάλλον όταν μπαίνουν στον φούρνο.
Πολλές φορές, ένα λαχταριστό φαγητό συνοδεύεται και από θερμίδες, αυτός όμως ο «κανόνας» έρχεται να καταρριφθεί μιας και οι συνταγές με πιο υγιεινό τρόπο μαγειρέματος μας λύνει πολλά προβλήματα.
Είναι γεγονός πως τα λάδια του τηγανίσματος είναι τόσο βλαβερά για τον οργανισμό μας, όσο και παχυντικά για το σώμα μας, επομένως, τι θα έλεγες για την ίδια γεύση χωρίς το περιττό λίπος;
Ένα τρανό παράδειγμα των αποτελεσμάτων της υγιεινής διατροφής είναι οι ντοματοκεφτέδες. Αντί να μπουν στο τηγάνι, με λάδι, μπορούν να ψηθούν εξίσου καλά στον φούρνο.
Με μια έρευνα στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε την πιο λαχταριστή συνταγή για ντοματοκεφτέδες στον φούρνο και το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει.
Ντοματοκεφτέδες στον φούρνο
Υλικά:
- 4 -5 ώριμες ντομάτες
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα ψιλοκομμένη σκόρδο
- 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κοσκινισμένο φαρίνα
- 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κοσκινισμένο καλαμποκάλευρο
- 1 κουτάλι της σούπας τριμμένος δυόσμος
- 1 1/2 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος- μαϊντανός-βασιλικός
- Αλάτι -πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 100 γρ Φέτα τριμμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε και τις βάζουμε στο μπλέντερ να τις χοντροκόψουμε (όχι όμως να πολτοποιηθούν). Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μπλέντερ και μαζί με τις ντομάτες τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά ,τα άλευρα κοσκινισμένα ,το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και προαιρετικά την φέτα, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα.
Λαδώνουμε ένα ταψί ελάχιστα, στρώνουμε λαδόκολλα, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα, τις πλάθουμε στρογγυλές και τις τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να κοκκινίσουν. Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε, ενώ τρώγονται ζεστοί και κρύοι.