Ο Νίκος Γαλανός, ένας από τους πιο αγαπημένους Έλληνες ηθοποιούς, έφυγε από τη ζωή και σήμερα το μεσημέρι η οικογένεια και οι φίλοι του θα τον αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή τη Δευτέρα, και έκτοτε τα μέσα ενημέρωσης ανατρέχουν στην πορεία και το έργο του, τιμώντας τη μακρόχρονη παρουσία του στο θέατρο και την τηλεόραση.
οι πρώτες στιγμές μπροστά στην κάμερα
Ανάμεσα στις πολλές στιγμές της καριέρας του, λίγοι θυμούνται την πρώτη του επαφή με τον κινηματογράφο. Για τους φίλους της ελληνικής κινηματογραφικής ιστορίας, έχει ενδιαφέρον να αναφερθεί ότι η πρώτη του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη έγινε με έναν πολύ διακριτικό ρόλο.
Ο Νίκος Γαλανός συμμετείχε ως κομπάρσος στην ταινία Οργή του Βασίλη Γεωργιάδη. Η συγκεκριμένη σκηνή διαδραματίζεται σε ένα νυχτερινό κλαμπ, όπου διακρίνεται να χορεύει στο φόντο, ενώ στο προσκήνιο βρίσκονται οι ηθοποιοί Γιώργος Πάντζας και Βαγγέλης Σειληνός. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 10 Δεκεμβρίου του 1962.
ένας έφηβος ανάμεσα σε καταξιωμένους
Εκείνη την εποχή, ο Νίκος Γαλανός ήταν μόλις 16 ετών, καθώς είχε γεννηθεί στις 20 Δεκεμβρίου του 1945. Δεν είχε καν συμπληρώσει τα 17 του όταν εμφανίστηκε, έστω και για λίγο, στη μεγάλη οθόνη. Ήταν το ξεκίνημα μιας διαδρομής που αργότερα θα τον καθιερώσει ως έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου.
η ταινία που έγραψε ιστορία
Η Οργή ήταν μια δραματική αισθηματική περιπέτεια, παραγωγής του 1962, γυρισμένη σε ασπρόμαυρο φιλμ. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Βασίλης Γεωργιάδης, ενώ το σενάριο έφερε την υπογραφή του Νίκου Φώσκολου. Πέρα από τον Νίκο Γαλανό, που είχε ένα πέρασμα χωρίς λόγια, πρωταγωνιστικοί ρόλοι είχαν δοθεί σε γνωστά ονόματα της εποχής, όπως η Άννα Φόνσου, ο Νίκος Κούρκουλος και η Βιβέτα Τσιούνη, η οποία έκανε με αυτή την ταινία την πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.