Νέες πληροφορίες για το ξενοδοχείο στη Φλώρινα – Εγκαινιάστηκε μόλις πριν από έναν μήνα – Λειτουργούσε χωρίς άδεια

ξενοδοχείο

Ένας 48χρονος άνδρας νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Κοζάνης, έπειτα από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα σε ξενοδοχείο στο Λιμνοχώρι Φλώρινας. Το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία, καθώς και ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες λειτουργίας του καταλύματος και τα αίτια της διαρροής.

Κρίσιμη κατάσταση για τον 48χρονο

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 48χρονος διακομίστηκε αρχικά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, όπου διασωληνώθηκε, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο Διευθυντής της ΜΕΘ δήλωσε πως η κατάστασή του είναι εξαιρετικά σοβαρή και τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα για τη ζωή του.

Ταξίδι με την οικογένειά του

Ο άνδρας είχε επισκεφθεί τη Φλώρινα μαζί με τη σύζυγό του για τριήμερες διακοπές, και διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με άλλους επισκέπτες που επίσης υπέστησαν δηλητηρίαση. Η μεταφορά του στο νοσοκομείο ακολούθησε τη μαζική εκδήλωση συμπτωμάτων δυσφορίας και αδιαθεσίας από πολλούς ενοίκους του ξενοδοχείου.

Η κατάσταση των υπόλοιπων ασθενών

Αρκετά από τα άτομα που είχαν επίσης δηλητηριαστεί από το μονοξείδιο του άνθρακα έχουν ήδη λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο της Φλώρινας, ενώ εννέα επιπλέον αναμένεται να αποχωρήσουν άμεσα. Συνολικά, τέσσερις παραμένουν υπό παρακολούθηση στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας για να εξασφαλιστεί η πλήρης αποκατάστασή τους.

Λειτουργία χωρίς άδεια και πρόστιμο

Το kozanimedia αναφέρει ότι το ξενοδοχείο λειτουργούσε χωρίς την απαραίτητη άδεια, ενώ πρόσφατα του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ από τον ΕΟΤ. Η σχετική απόφαση είχε κοινοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς, και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Αθανάσιο Τάσκα, κλιμάκιο του υγειονομικού είχε προσπαθήσει να πραγματοποιήσει έλεγχο, αλλά το κατάλυμα ήταν κλειστό εκείνη τη στιγμή.

Σύλληψη του ιδιοκτήτη

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, ηλικίας 53 ετών, συνελήφθη και κατηγορείται για επικίνδυνη βλάβη και πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια. Ο συγκεκριμένος χώρος είχε ανακαινιστεί πρόσφατα και είχε επαναλειτουργήσει τον Σεπτέμβριο, ωστόσο τώρα βρίσκεται σφραγισμένος από τις αρχές. Το σύστημα θέρμανσης του ξενοδοχείου είναι το πιθανότερο αίτιο της διαρροής, καθώς φέρεται να παρουσιάζει σοβαρή βλάβη.

Συμπτώματα και άμεση επέμβαση

Το περιστατικό συνέβη τη νύχτα, όταν οι ένοικοι του ξενοδοχείου άρχισαν να νιώθουν δυσφορία, ναυτία και ζάλη. Σύμφωνα με μαρτυρία ζευγαριού από τη Θεσσαλονίκη, αρχικά υποψιάστηκαν πως επρόκειτο για τροφική δηλητηρίαση, ωστόσο, όταν άνοιξαν τα παράθυρα, αισθάνθηκαν καλύτερα. Η αστυνομία και η πυροσβεστική επενέβησαν, καθώς χρειάστηκε να σπάσουν μια πόρτα για να απεγκλωβίσουν άτομα που δεν μπορούσαν να βγουν από τα δωμάτιά τους.

Η αιτία της διαρροής

Αρχικές πληροφορίες υποδεικνύουν πως η διαρροή προκλήθηκε από δυσλειτουργία του λέβητα θέρμανσης με φυσικό αέριο, που φέρεται να ευθύνεται για την εξάπλωση μονοξειδίου του άνθρακα στους χώρους του ξενοδοχείου. Με το άναμμα των καλοριφέρ λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, αρκετοί επισκέπτες ανέφεραν πως ένιωσαν ξαφνικά αδιαθεσία και μύρισαν κάτι ασυνήθιστο, που τους εμπόδιζε να αναπνεύσουν κανονικά.

Exit mobile version