Φέτος θα είναι η χρονιά σου! Ακολουθώντας τα παρακάτω tips, θα καταφέρεις να φτιάξεις με τα χεράκια σου τα πιο νόστιμα μελομακάρονα.
Ακολούθησε τα tips και… καλή απόλαυση:
– Το λάδι που θα χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να είναι ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας.
– Το αλεύρι που θα ρίξεις θα πρέπει να είναι καλά κοσκινισμένο
– Μην ξεχνάς να δοκιμάζεις το καρύδι πριν το χρησιμοποιήσεις. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι πικρό.
– Όσο περισσότερη ώρα ζυμώνεις τα μελομακάρονα, τόσο πιο σφιχτά θα γίνουν. Ζύμωσε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και ευθύς αμέσως άρχισε να τα πλάθεις.
– Φρόντισε όλα τα μελομακάρονα να έχουν περίπου το ίδιο σχήμα, ώστε να ψηθούν και να σιροπιαστούν ομοιόμορφα.
– Είκοσι με εικοσιπέντε λεπτά είναι αρκετά για να ψηθούν σωστά. Το χρώμα τους πρέπει να είναι χρυσοκαστανό.
– Πρόσεχε την ποσότητα μπαχαρικών που θα προσθέσεις. Αν σου ξεφύγει περισσότερη ποσότητα γαρύφαλλου, τα μελομακάρονα θα πικρίσουν αμέσως.
– Σχημάτισε γραμμούλες ή τετραγωνάκια πάνω στο μελομακάρονο με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Απλώς πίεσε ελαφρώς το ζυμωμένο μελομακάρονο και δημιούργησε το σχέδιο που θες.
– Τέλος, αν θέλεις τα μελομακάρονα να παραμείνουν φρέσκα για καιρό, αποθήκευσέ τα σε μια πιατέλα καλυμμένη με μεμβράνη.