Μπλε μέλι: Η ελληνική καινοτομία που ξετρελαίνει τους τουρίστες και ταξιδεύει στον κόσμο

Το μπλε μέλι, μια πρωτότυπη ελληνική ιδέα, συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα του μελιού με την έντονη μπλε απόχρωση της σπιρουλίνας και εντυπωσιάζει τους τουρίστες αλλά και τις αγορές του εξωτερικού.

Πώς δημιουργείται το μπλε μέλι

Το μπλε μέλι αποτελεί έναν καινοτόμο συνδυασμό παραδοσιακού ελληνικού μελιού –συχνά από άνθη πορτοκαλιάς– και εκχυλίσματος φρέσκιας σπιρουλίνας. Η ιδέα ανήκει στον χημικό μηχανικό Γιώργο Λιγνό, ο οποίος παρουσίασε τη διαδικασία παραγωγής του στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Αυτό είναι ένα προϊόν μελιού που σημαίνει ότι είναι 98% μέλι και το 2% προέρχεται από τη σπιρουλίνα. Αυτό που κάνω είναι να εκχυλίζω την σπιρουλίνα, παίρνω από τα κύτταρά της μόνο το μπλε χρώμα, το συμπυκνώνω και το βάζω μέσα στο μέλι. Έχω επιλέξει μία ανοιχτή ποικιλία, την πορτοκαλιά, μπορεί να χρωματιστεί εύκολα και επικρατεί το μπλε. Δεν επηρεάζει την γεύση και την υφή», εξήγησε.

Ένα προϊόν που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες

Η ιδιαιτερότητα του μπλε μελιού δεν περιορίζεται μόνο στην εμφάνιση, αλλά επεκτείνεται και στην αποδοχή που έχει από το κοινό. Όπως περιγράφει ο κ. Λιγνός, το προϊόν έχει ήδη γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στην Κρήτη, ιδιαίτερα στα Χανιά.

«Η μεγάλη επιτυχία έχει γίνει στα Χανιά. Είναι μπροστά στο ταμείο διάφορα προϊόντα και είναι και τα δικά μας. Μόλις το δουν οι τουρίστες παθαίνουν πλάκα και το δοκιμάζουν», τόνισε.

Exit mobile version