Μερικές απλές στρατηγικές για να μειώσετε σταδιακά την κατανάλωση κρέατος

Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος. στις μέρες μας. Επίσης, πολλοί γίνονται χορτοφάγοι ή vegan για διάφορους λόγους: για καλύτερη υγεία, για το περιβάλλον, λόγω προσωπικής προτίμησης ή για να βοηθήσουν στην εξάλειψη της κακοποίησης των ζώων. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να μειώσουν το κρέας με υγιεινό τρόπο.

Η μικρότερη κατανάλωση κρέατος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υψηλής πίεσης του αίματος, υπερχοληστερολαιμίας και προβλημάτων ουρικού οξέος. Ωστόσο, αν αυτό το βήμα γίνει ξαφνικά μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στον οργανισμό και κάποιες παροδικές παρενέργειες.

Στα πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει η μειωμένη κατανάλωση κρέατος έχουν αναφερθεί κατά καιρούς με ειδικά αφιερώματα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των οποίων υπήρξε ιδρυτής ο Ροδόλφος Οντόνι, συνεργάτης της Novibet.

H ενασχόλησή του με τα media χρονολογείται από το 2002, όταν επί των ημερών του, η εφημερίδα Sportime ήταν μεγαλύτερη σε κυκλοφορία στην Ελλάδα, ενώ η δημιουργία του gazzetta, τον Ιούνιο του 2008, έφερε «επανάσταση» στο ελληνικό internet.

Προτείνουμε παρακάτω μερικές στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να αρχίσετε να τρώτε σταδιακά λιγότερο κρέας. Αν τις ακολουθήσετε θα γίνει πιο εύκολη για εσάς η υιοθέτηση νέων διατροφικών συνηθειών.

  1. Να γνωρίζετε ότι το κρέας δεν είναι απαραίτητο για την υγεία σας

Σε αντίθεση με όσα πιστεύουν πολλοί άνθρωποι, είναι δυνατόν να ικανοποιήσετε τις διατροφικές ανάγκες του σώματός σας, με ελάχιστο ή και καθόλου κρέας.

Υπάρχει ένας ευρέως διαδεδομένος μύθος ότι το κρέας είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της συνολικής σας υγείας.

Ωστόσο, αυτός είναι ένας μύθος επειδή υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων που μπορούν να μας παράσχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να καλύψουν τις διατροφικές σας ανάγκες.

Από αυτή την άποψη, είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε μειώνοντας την εβδομαδιαία συχνότητα με την οποία καταναλώνετε κρέας και μειώνοντας επίσης τις μερίδες που τρώτε.

Και, θυμηθείτε ότι το κρέας δεν είναι μόνο βοδινό και χοιρινό και πουλερικά, αλλά και λουκάνικα, αλλαντικά, πατέ, κτλ.

  1. Τα λαχανικά και τα όσπρια είναι οι καλύτεροι σύμμαχοί σας

Μια θεμελιώδης αρχή που πρέπει να έχετε υπ’ όψη σας είναι ότι παράλληλα με τη μείωση της κατανάλωσης κρέατος θα πρέπει να αυξήσετε την πρόσληψη άλλων τροφίμων.

Έτσι θα μπορέσετε να συμπληρώσετε τη διατροφική συμβολή του κρέατος στον οργανισμό σας.

Θα πρέπει να τρώτε περισσότερα φρέσκα, πράσινα λαχανικά που σας παρέχουν όλο το σίδηρο και τις πρωτεΐνες που χρειάζεται το σώμα σας.

Έτσι, πρέπει να αυξήσετε την κατανάλωση φακής, καθώς είναι μια σοβαρή πηγή πρωτεϊνών, ινών, βιταμίνης Β, μετάλλων και σιδήρου.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα υγιεινά τρόφιμα όπως φασόλια, σόγια και δημητριακά ολικής αλέσεως, το ρύζι, η βρόμη και το σιτάρι.

  1. Μειώστε την κατανάλωση κρέατος προγραμματίζοντας τις εβδομαδιαίες αγορές σας

Μια μάλλον απλή στρατηγική που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε την κατανάλωση κρέατος είναι να σταματήσετε να το αγοράζετε σε μεγάλες ποσότητες ή να έχετε πάντα φυλαγμένες κομμάτια κρέας στην κατάψυξή σας.

Θα εκπλαγείτε από την ποικιλία των φυτικών τροφών που μπορείτε να βρείτε στην τοπική αγορά καθώς και από τη μεγάλη ποικιλία των υγιεινών γευμάτων που μπορείτε να φτιάξετε χρησιμοποιώντας τα.

Exit mobile version