Συγκλόνισε ο Ρίσαρντ που πέρασε στην επόμενη φάση του MasterChef.
Περιέγραψε το πρόβλημα υγείας του σε ηλικία 10 ετών, όταν αρρώστησε με ένα σπάνιο είδος καρκίνου. Τι είναι το σάρκωμα Ewing.
Συνεχίζονται οι οντισιόν του MasterChef 6, που επέστρεψε στις οθόνες μας ανανεωμένο και θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Star.
Στο επεισόδιο της Τρίτης (25/01) είδαμε, μεταξύ άλλων, την οντισιόν του Ρίσαρντ ο οποίος έχει καταγωγή από την Βραζιλία και μαγείρεψε στους τρεις chef – κριτές, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο ψαρονέφρι με πουρέ από μελιτζάνα.
Όπως δήλωσε στο MasterChef ο Ρίσαρντ, σπουδάζει Οικονομικά στο ΕΚΠΑ, ξεκίνησε να μαγειρεύει από πολύ μικρός επειδή η μητέρα του είχε πρόβλημα με τη μέση της, γνώρισε τον πατέρα του πριν από 4 χρόνια, ενώ ανέφερε πως έχει συνολικά 9 αδέρφια, αλλά κάποια από αυτά δεν τα έχει γνωρίσει.
Ο Ρίσαρντ ανέφερε πως “έχει μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με τον Χάρο”, περιγράφοντας την συγκλονιστική ιστορία του.
“Μικρός είχα περάσει καρκίνο και δεν έτειναν προς εμένα οι προβλέψεις για να επιβιώσω γιατί ήταν μια σπάνια πάθηση, καινούρια για τον κόσμο κι ήμουν το πρώτο άτομο. Σε ηλικία 10 χρονών έπαθα σάρκωμα Ewing κι από όσο θυμάμαι είχα 3% πιθανότητες επιβίωσης. Έκανα πειραματική θεραπεία και κάποια στιγμή κατά την διάρκειά των χημειοθεραπειών έπαθα πνευμονιόκοκκο. Ήμουν χωρίς αντισώματα κι ήταν πάλι ένα μεγάλο χτύπημα. Πέρυσι, αφού κατάφερα να επιβιώσω και από αυτό, είχα κι ένα τροχαίο ατύχημα με το μηχανάκι και ξύπνησα στο νοσοκομείο με κατάγματα στο πρόσωπο, στην γνάθο και στα ζυγωματικά. Δεν φοβάμαι τον θάνατο, έχω εξοικειωθεί με την ιδέα του”, ανέφερε ο Ρίσαρντ.
Ο Ρίσαρντ πήρε δύο “ναι” από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο και τον Πάνο Ιωαννίδη και πέρασε στην επόμενη φάση.
MasterChef 6: Η οντισιόν του Ρίσαρντ
Τι είναι το σάρκωμα Ewing
Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, το Σάρκωμα του Ewing (Σάρκωμα του Ίουινγκ) είναι ο συχνότερος καρκίνος των οστών για άτομα παιδικής ηλικίας.
Ο όγκος αυτός δεν εμφανίζεται σχεδόν ποτέ σε άτομα της μαύρης φυλής. Κατά 90% εμφανίζεται στα οστά και 10% σε μαλακά μόρια.
Όπως και σχεδόν σε όλα τα είδη των καρκίνων, έτσι και αυτός δεν έχει σαφή αιτιολογία. Φαίνεται να παίζει καθοριστικό ρόλο μία γονιδιακή μετάθεση ανάμεσα στα χρωμοσώματα 11 και 22 που καταλήγει στην ένωση γονιδίων.
Κυρίως εμφανίζεται στην διάφυση των μακρών οστών. Ωστόσο, έχει βρεθεί και στα πλατέα οστά. Ακτινολογικά εμφανίζεται σαν μια περιοχή έντονα διηθημένη. Είναι ιδιαίτερα εμφανής μία περιοχή που έχει υποστεί οστεόλυση, με αποτέλεσμα πολλοί να κάνουν λόγο για εικόνα ‘φλοιών κρεμμυδιού’. Αυτή είναι η λεγόμενη περιοστική αντίδραση. Η προσπάθεια δηλαδή του οργανισμού να ανακτήσει το χαμένο οστό.
Είναι πολύ δύσκολη και πρέπει να γίνει κυρίως από ασθένεις με παρόμοια ακτινολογική εικόνα. Τέτοιες είναι η οστεομυελίτιδα, η το κάταγμα και το οστεοσάρκωμα. Η διάγνωση μπορεί να γίνει από το ιστορικό, από βιοχημικές, ανοσολογικές, ακτινολογικές εξετάσεις ( ΑΑ, σπινθηρογράφημα, αξονική, μαγνητική) καθώς και βιοψία.
Είναι ένας ιδιαίτερα διηθητικός όγκος, που δίνει μεταστάσεις. Αυτές είναι κυρίως στο μυελό των οστών, στους πνεύμονες και τα οστά. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και σαρκώματα Ewing που δεν δίνουν μεταστάσεις. Από αυτή τη συμπεριφορά εξαρτάται και η πρόγνωση της νόσου.
Η νόσος αυτή θεραπεύεται χειρουργικά, με πλήρη εκτομή του όγκου. Επίσης τόσο προεγχειρητικά όσο και μετεγχειρητικά γίνεται χορήγηση ακτινοθεραπείας. Παράλληλα στους ασθενείς γίνεται χορήγηση φαρμάκων με σκοπό την χημειοθεραπεία τους.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.