«Μας το παίζετε ανθρωπιστές! Κάφροι, δεν πτοούμαι» – Ξέσπασε ο Κουσουλός και έπαιξε ρεπορτάζ με το σπίτι του Μπάλντοκ

Ο Πέτρος Κουσουλός υπερασπίζεται το ρεπορτάζ για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ

Ο γνωστός δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός αντέδρασε έντονα στις επιθέσεις που δέχτηκε για το ρεπορτάζ που παρουσίασε σχετικά με τον αιφνίδιο θάνατο του ποδοσφαιριστή Τζορτζ Μπάλντοκ. Η υπόθεση, που αφορά τον θάνατο του Μπάλντοκ στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα, έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον, με τον Κουσουλό να τονίζει τη σημασία της δημοσιογραφικής κάλυψης ακόμα και υπό δύσκολες συνθήκες.

«Οι αρχικανίβαλοι κάνετε λόγο για κανιβαλισμό»

Με αποφασιστικότητα, ο Πέτρος Κουσουλός απευθύνθηκε δημόσια σε όσους προσπάθησαν να εμποδίσουν την προβολή αποκλειστικών εικόνων από το σπίτι του Μπάλντοκ. Οι εντάσεις που δημιουργήθηκαν γύρω από την κάλυψη του γεγονότος οδήγησαν σε ακραίες αντιδράσεις από μερίδα του κοινού, κάτι που δεν άφησε ασχολίαστο ο δημοσιογράφος. «Το ρεπορτάζ που κάνουμε η ομάδα μου κι εγώ θα γίνεται όπως το κάνουμε πάντα», δήλωσε, προσθέτοντας με έμφαση: «Κάφροι, δεν πτοούμαι, θα κάνουμε τη δουλειά μας σας αρέσει ή δε σας αρέσει».

Αντίδραση στις επιθέσεις και προσβολές

Ο Κουσουλός ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του δεν θα σταματήσουν να υπηρετούν τη δημοσιογραφία με τους κανόνες που της αξίζουν, παρά τις προσπάθειες κάποιων να τους αποθαρρύνουν. Ανέφερε επίσης ότι οι επιθέσεις που δέχτηκε περιλάμβαναν προσβολές και ύβρεις από άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως «ανθρωπιστές», αλλά επιδεικνύουν συμπεριφορές που ο ίδιος χαρακτηρίζει «απάνθρωπες». «Οι αρχικανίβαλοι κάνετε λόγο για κανιβαλισμό», τόνισε με έντονο ύφος, αναφερόμενος στην υποκρισία όσων επιτίθενται στη δουλειά του.

Η δημοσιογραφική ευθύνη απέναντι στα γεγονότα

Ο δημοσιογράφος επισήμανε ότι σε περιπτώσεις όπως αυτή, δεν πρέπει να υπάρχει χώρος για οπαδικά γυαλιά ή συναισθηματικές αντιδράσεις. Τόνισε ότι η κάλυψη τέτοιων γεγονότων είναι απαραίτητη και αποτελεί μέρος της δημοσιογραφικής του ευθύνης, ενώ οι επιθέσεις που δέχεται ο ίδιος και οι συνεργάτες του, αποτελούν δείγμα μισαλλοδοξίας και ανευθυνότητας. «Σε αυτές τις περιπτώσεις, δε χωράνε οπαδικά γυαλιά και συναισθήματα», σχολίασε, αναφερόμενος σε όσους αντιδρούν υπερβολικά με επιθετικότητα και υβριστική διάθεση.

Προσωπικές επιθέσεις και προηγούμενες εμπειρίες

Ο Κουσουλός δεν δίστασε να αναφερθεί και σε προσωπικές επιθέσεις που έχει δεχθεί στο παρελθόν, τόσο στην τρέχουσα υπόθεση όσο και σε προηγούμενες περιπτώσεις, όπως αυτή της Πάτρας. Έφερε ως παράδειγμα τις χυδαίες ευχές που του έχουν απευθύνει, ακόμα και για την οικογένειά του. «Τα έχω συναντήσει, τα έχω ζήσει πολλές φορές στη ζωή μου στα ελληνικά δικαστήρια», δήλωσε, υπογραμμίζοντας τις ακραίες αντιδράσεις που έχει βιώσει κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

«Δε θα καμφθώ» – Το μήνυμα του Κουσουλού στους επικριτές

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο δημοσιογράφος έστειλε σαφές μήνυμα σε όσους τον πολεμούν. «Δε θα καμφθώ και πραγματικά σας λυπάμαι», δήλωσε, δείχνοντας πως παρά τις απειλές και τις προσβολές, δεν πρόκειται να σταματήσει να ασκεί το επάγγελμά του με το ίδιο σθένος. Το μήνυμα αυτό απευθύνεται όχι μόνο στους άμεσους επικριτές του αλλά και σε όσους αμφισβητούν τη σημασία της ανεξάρτητης δημοσιογραφικής κάλυψης, ειδικά σε δύσκολες και συναισθηματικά φορτισμένες υποθέσεις.

Το ρεπορτάζ του Πέτρου Κουσουλού, παρά τις αντιδράσεις, συνεχίζει να αποτελεί σημαντική πηγή ενημέρωσης για το κοινό, και ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να προασπίζεται τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της δημοσιογραφίας.

Exit mobile version