Μαρίνα Καλογήρου: «Πήγα και έζησα 1,5 χρόνο στη Σέριφο γιατί είχα μείνει χωρίς καθόλου χρήματα»

Μαρίνα Καλογήρου

Η ηθοποιός Μαρίνα Καλογήρου μιλάει για τη ζωή της, την καριέρα και τις αποφάσεις που την οδήγησαν σε σημαντικά διαλείμματα από την υποκριτική και την καθημερινότητα της πρωτεύουσας. Στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» με τη δημοσιογράφο Ναταλία Αργυράκη, η Καλογήρου εξομολογείται για τη νέα σειρά «Τιμωρός» και τις εμπειρίες της που τη διαμόρφωσαν ως άνθρωπο και επαγγελματία.

Επιλογή απομόνωσης στη φύση και δυσκολίες επιβίωσης

Η Μαρίνα Καλογήρου μοιράζεται την εμπειρία της από την περίοδο που αποφάσισε να απομακρυνθεί από την Αθήνα και να ζήσει σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, με στόχο την αυτοσυντήρηση και τη γαλήνη. «Έχω ζήσει έναν χρόνο στη Σέριφο, 1,5 χρόνο στη Χαλκιδική και 1,5 χρόνο στα Χανιά», αναφέρει η ηθοποιός, αποκαλύπτοντας τις προκλήσεις που συνόδευσαν αυτές τις αποφάσεις. Στη Σέριφο, για παράδειγμα, βρέθηκε σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και αποφάσισε να μετακομίσει στο νησί, όπου είχε καταφέρει να χτίσει ένα σπίτι σε νεαρή ηλικία. Όπως εξομολογείται, «πήγα εκεί γιατί είχα μείνει χωρίς καθόλου χρήματα».

Οικογενειακές επιλογές και η σημασία της παιδείας

Η μετακόμισή της στη Χαλκιδική δεν ήταν μόνο για την ίδια, αλλά και για τον γιο της. Εκεί επέλεξε να ζήσει λόγω ενός ιδιαίτερου σχολείου, το οποίο θεώρησε ιδανικό για την εκπαίδευση του παιδιού της. Η ηθοποιός εκφράζει τις ανησυχίες της ως μητέρα, ειδικά όσον αφορά την τεχνολογία και τον τρόπο που τα παιδιά πλέον περνούν τον χρόνο τους: «Αυτό που με τρομάζει, όπως όλους τους γονείς, είναι το διαδίκτυο, η οθόνη. Τα παιδιά δε ζουν πια», δηλώνει προβληματισμένη για την εξέλιξη της κοινωνίας και την απομάκρυνση των νέων από την πραγματική ζωή.

Η αρχή της καριέρας και η επιφυλακτική στάση προς τη δημοσιότητα

Ανατρέχοντας στο ξεκίνημά της στον χώρο της υποκριτικής, η Καλογήρου θυμάται την πρώτη της εμφάνιση στην τηλεόραση το 1996, όταν ήταν ακόμη μαθήτρια Λυκείου και συμμετείχε στη σειρά «Λόγω Τιμής». Όπως αποκαλύπτει, δεν ήταν ποτέ άνθρωπος που αποζητούσε τη φήμη και τη λάμψη, κάτι που φάνηκε και όταν υποδύθηκε την Έλλη Λαμπέτη. Περιγράφει με χιούμορ τη στιγμή της πρεμιέρας: «Είχαν στρώσει ένα κόκκινο χαλί με κάμερες… ήμουν σαν κοριτσάκι, είχα πάει με ένα τζινάκι και ένα μπλουζάκι, ό,τι να ναι. Λέω, “είμαι η πρωταγωνίστρια, αν περάσω από εκεί θα με σταματήσουν όλοι” και λέω, “κοίτα κάτω και πέρνα”. Δε με κατάλαβε κανείς».

Η στάση της απέναντι στη δημοσιότητα δεν ήταν ποτέ εύκολη. Στην καριέρα της έχει επιλέξει να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας και την προώθηση του εαυτού της. Μάλιστα, αναφέρει πως είχε βάλει όρο στο συμβόλαιό της να μην δώσει συνεντεύξεις κατά τη διάρκεια της σειράς με την Έλλη Λαμπέτη, καθώς ένιωθε έντονη την ευθύνη του ρόλου. «Ένιωθα μια τεράστια ευθύνη. Το μόνο που μπορούσα να κάνω είναι να την αισθανθώ και να παίξω…» αναφέρει, δείχνοντας την αφοσίωσή της στην τέχνη της υποκριτικής.

Δείτε το βίντεο:






Exit mobile version