Δεν υπάρχει σωστό και λάθος στο κάθε πότε βάζουμε πλυντήριο. Υπάρχουν άνθρωποι που πλένουν τα ρούχα τους κάθε μήνα.
Ενώ οι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν οικονομία στο απορρυπαντικό ερχόμαστε στο ερώτημα για το αν χρειάζεται να πλένουμε τα ρούχα μας μετά από κάθε χρήση. Μια αρθρογράφος εξηγεί την τάση για τα άτομα που δεν πλένουν συχνά τα ρούχα τους.
Στο άρθρο της στο The Guardian αναφέρει περιπτώσεις ατόμων, όπως εκείνη ενός μηχανικού λογισμικού, ο οποίος δεν πλένει καν τα ρούχα του. Όταν ξεκίνησε η καραντίνα ξεκίνησε την τηλεργασία και τότε συνειδητοποίησε πόσο χρόνο και ενέργεια σπαταλούσε στο πλύσιμο ρούχων τα οποία στην τελική δεν έχουν καμία σημασία.
Σήμερα, που πλέον δεν υπάρχει καραντίνα ο ίδιος χρησιμοποιεί το πλυντήριο κάθε έξι μήνες. Το πλυντήριο στο σπίτι το χρησιμοποιεί μόνο για να πλύνει ρούχα των παιδιών του και της γυναίκας του.
Για να αποφεύγει το πλύσιμο των καλτσών του τις φορούσε κατά την διάρκεια που έκανε μπάνιο ώστε να βρέχονται και να στεγνώνουν κατευθείαν.
Καμία φορά τα ρούχα του μυρίζουν αλλά η γυναίκα του λέει πως δεν την ενοχλεί και πολύ.
Από που ξεκίνησε η τάση
Οι λάτρεις των τζιν έφεραν για πρώτη φορά στην μόδα το «μη πλύσιμο» των ρούχων. Κάποιοι άνθρωποι δεν πλένουν τα τζιν τους για εβδομάδες, εκτός μόνο αν συμβεί κάτι πολύ σοβαρό. Άλλοι μετά από ένα μπάρμπεκιου αντί να το πλύνουν, το βγάζουν έξω τη νύχτα για να αεριστεί.
Υποστηρίζουν πως έτσι εξοικονομούν περισσότερα χρήματα και κάνουν καλό στο περιβάλλον.
Μερικοί υποστηρίζουν πως ο λόγος που δεν πλένουν τα ρούχα τους τόσο συχνά πλέον είναι ο χειμώνας. Πέρα το κόστος της ενέργειας, τα ρούχα πρέπει να στεγνώνουν μετά από κάθε πλύσιμο, έτσι αν δεν έχεις τρόπο να τα στεγνώσεις, η διαδικασία γίνεται δύσκολη τον χειμώνα.