Η απιστία δεν είναι ποτέ κάτι ωραίο, αλλά είναι κάτι ανθρώπινο. Δεν σκοπεύουμε να σε κρίνουμε περισσότερο από ό,τι κρίνεις τον εαυτό σου αυτή τη στιγμή.
Επίσης δεν σκοπεύουμε να σου πούμε πως πρέπει να το πεις – δεν μας πέφτει λόγος και δεν υπάρχει ποτέ απόλυτη απάντηση σε αυτό το θέμα. Εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε πώς θα συνέλθεις και ίσως πώς θα το αφήσεις αυτό πίσω σου.
Πριν πούμε οτιδήποτε, να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτό το κείμενο είναι γραμμένο για ανθρώπους που ήταν άπιστοι και τώρα νιώθουν άσχημα για αυτό. Αν δεν αισθάνεσαι ενοχές για αυτό που έκανες, δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε εμείς.
Αρχικά, είσαι άνθρωπος
Ναι, ακούγεται κλισέ και πολύ απλό για να είναι αληθινό. Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν αποτελεί δικαιολογία που είναι καλό να εκφράζεις σε τρίτους. Ο καθένας βλέπει το ζήτημα της απιστίας μέσα από τα δικά του βιώματα και πιστεύω, και δεν χρειάζεσαι να πάρεις την επιβεβαίωση άλλων για να πιστέψεις πως είσαι απλά ένας άνθρωπος που έκανε ένα λάθος. Και να θυμηθείς ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που θα κερατώσουν, μάλλον κι εκείνοι δεν είναι ευτυχισμένοι στην σχέση τους.
Οπότε, ναι, τεχνικά δεν φταις μόνο εσύ
Ξανά, είναι αυτό κάτι που πρέπει να πεις σε τρίτους, και ειδικά στο άτομο που κεράτωσες; Όχι. Ποτέ. Η κουβέντα του πώς θα μοιραστούν οι ευθύνες είναι παράξενη και χρειάζεται να περάσει κάποιος χρόνος για γίνει.
Δεν μπορείς να γυρίσεις και να πεις σε έναν άνθρωπο, μόλις έμαθε ότι τον κεράτωσες, πως φταίει και από πάνω. Αλλά μέσα στον εγκέφαλό σου είναι καλό να αναγνωρίσεις τι συνέβαινε στην σχέση σου και σε οδήγησε σε ξένο κρεβάτι. Είναι θέμα του/της συντρόφου σου ή αποκλειστικά δικό σου;
Πρώτα πρέπει να απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση μέσα σου (και να απαντήσεις ειλικρινά, όχι προσπαθώντας να θάψεις τις ενοχές), και μετά να κάνεις οποιαδήποτε άλλη συζήτηση.
Σταμάτα να κάνεις βλακείες
Ναι, δεν είναι μόνο δική σου η ευθύνη, αλλά κι εμείς θα υποθέσουμε πως κάποια στιγμή γλίστρησες και βρέθηκες μπλεγμένος με κάποιον άλλο άνθρωπο, χωρίς ρούχα. Αυτό που θέλουμε να πούμε: Ό,τι κι αν είναι αυτό που επιζητείς (προσοχή, σεξουαλική επιβεβαίωση, λίγη στοργή) πρέπει να μάθεις να το ζητάς μέσα στην σχέση σου, και όχι να σου ξεσπά σαν απαγορευμένη ανάγκη σε τρίτους.
Ζήτα βοήθεια
Εξακολουθούμε να μην θέλουμε να μπούμε πολύ βαθιά στα προσωπικά σου, αλλά ποτέ δεν είναι κακή στιγμή για να προτείνεις σε κάποιον να δοκιμάσει ψυχοθεραπεία.
Αν πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα – είτε με την σχέση σου, είτε με εσένα – μπορείς πάντα να ζητήσεις βοήθεια. Και αν όχι από ψυχολόγο, ξεκίνα από έναν-δυο έμπιστους φίλους. Ή, εναλλακτικά και όσο πιο ψύχραιμα μπορείς, θέσε το ζήτημα στο άτομο που επηρεάζεται πιο άμεσα από όλους: Το ταίρι σου.
Πηγή: in2life.gr
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.