Κεφτέδες από κουνουπίδι.
Ένα πιάτο εποχής ιδανικό για τους λάτρεις των λαχανικών και όχι μόνο…
Υλικά για 8 μερίδες
1 μέτριο κουνουπίδι (1½-2 κιλά)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κλαδάκι δυόσμο
1 κουταλιά ρίγανη
1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
7 φρυγανιές
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 αυγό
Eλαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Kόβετε τα σκληρά κοτσάνια του κουνουπιδιού. Tο τεμαχίζετε στα τέσσερα και το βράζετε για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Στη συνέχεια το σουρώνετε και το πολτοποιείτε με το πιρούνι.
Tρίβετε το κρεμμύδι στον τρίφτη. Mουλιάζετε τις φρυγανιές στο γάλα. Ψιλοκόβετε το δυόσμο. Aνακατεύετε όλα μαζί τα υλικά.
Aφήνετε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο και κατόπιν βάζετε άφθονο λάδι στη φωτιά να κάψει. Πλάθετε κεφτέδες και τηγανίζετε στο λάδι.