Ηλίας Μαμαλάκης: Το μυστικό για την πιο νόστιμη βασιλόπιτα που θα γίνει ανάρπαστη στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Ηλίας Μαμαλάκης

Ηλίας Μαμαλάκης: Μυστικό για τη νοστιμότερη βασιλόπιτα στο γιορτινό τραπέζι

Αν θέλετε η βασιλόπιτά σας να κλέψει την παράσταση στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, η συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη είναι η ιδανική επιλογή. Με απλά υλικά και λίγα βήματα, μπορείτε να φτιάξετε μια γευστική και εντυπωσιακή βασιλόπιτα που όλοι θα λατρέψουν.

Υλικά που θα χρειαστείτε

Βήματα για την τέλεια βασιλόπιτα

Ετοιμάζουμε το μείγμα

  1. Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ. Τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα και το κονιάκ. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το μαχλέπι και τη βανίλια, αφήνοντας το μίξερ να δουλέψει λίγο ακόμα.

Προσθέτουμε τα στερεά υλικά

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την καρυδόψιχα. Ρίχνουμε το μείγμα στο μίξερ και δουλεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή ζύμη.

Ψήνουμε τη βασιλόπιτα

  1. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί (διάμετρος 40 εκ.) και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη. Με μια σπάτουλα την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  2. Ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά.

Τελικές πινελιές

  1. Όταν η βασιλόπιτα ψηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και τη βγάζουμε από το ταψί. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
  2. Διακοσμούμε με κερασάκια στο κέντρο και σπόρους ροδιού γύρω από την πιατέλα.

Καλή επιτυχία και καλή χρονιά! 🎉

Exit mobile version