Φορτηγό που οδηγούσε ένοπλος, έπεσε σε στάση λεωφορείου – Τουλάχιστον 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν

Φορτηγό

Το πρωί του Σαββάτου, ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε στάση λεωφορείων στην περιοχή Γκλιλότ του Τελ Αβίβ, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι πολίτες. Το περιστατικό προκαλεί ανησυχία καθώς οι πρώτες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι το όχημα οδηγούσε ένοπλος άνδρας, ο οποίος αφού κατέβηκε από το φορτηγό, προχώρησε σε επίθεση εναντίον των παρευρισκόμενων.

Υποψίες για Τρομοκρατική Ενέργεια

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν το περιστατικό ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, υπάρχουν τουλάχιστον 35 τραυματίες, με τέσσερις από αυτούς να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Τα τραύματά τους ήταν τέτοια που οι αρχές αποφάσισαν τη μεταφορά τους σε τοπικά νοσοκομεία για επείγουσα φροντίδα. Οι λεπτομέρειες της επίθεσης παραμένουν υπό διερεύνηση, και η ισραηλινή αστυνομία προσπαθεί να συγκεντρώσει πληροφορίες για το τι οδήγησε στο περιστατικό.

Επιχειρήσεις Διάσωσης και Παροχή Πρώτων Βοηθειών

Η υπηρεσία ασθενοφόρων Magen David Adom, που έσπευσε στο σημείο, ανέφερε: «Στις 10:08 τοπική ώρα (ώρα Ελλάδας) λάβαμε ειδοποίηση ότι φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου στη λεωφόρο Αχαρόν Γιαρίβ στη Ραμάτ Χασαρόν. Οι ομάδες μας παρέχουν άμεσα φροντίδα στα θύματα επί τόπου». Στις επιχειρήσεις διάσωσης συμμετέχουν επίσης τοπικές ομάδες, που ενισχύουν τις προσπάθειες απεγκλωβισμού των τραυματιών και παγιδευμένων κάτω από το φορτηγό, οι οποίοι υπολογίζονται να είναι περίπου 20.

Επέτειος και Ιδιαίτερη Συγκυρία

Το περιστατικό συνέβη σε μία ευαίσθητη περίοδο για το Ισραήλ, καθώς σήμερα γίνονται τελετές για την πρώτη εβραϊκή επέτειο της 7ης Οκτωβρίου 2023, ημέρα που η Χαμάς ξεκίνησε εκτεταμένες επιθέσεις στο ισραηλινό έδαφος. Τα γεγονότα εκείνης της ημέρας οδήγησαν σε έναν έντονο πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, με σοβαρές συνέπειες για την περιοχή.

Exit mobile version