Μετά από σχεδόν επτά μήνες ερευνών, ήρθε το θαύμα για την οικογένεια της 48χρονης Ειρήνης τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί στις αρχές Μαρτίου από το Νεοχώρι Χαλκιδικής όπου διέμενε τον τελευταίο καιρό.
Η 48χρονη εντοπίστηκε στην Αλβανία μετά από σήμα που είχε εκδώσει η Ιντερπόλ. Είχε προηγηθεί ειδικό αίτημα που είχε καταθέσει η οικογένεια μέσω του δικηγόρου της, κ. Αναστάσιου Ντούγκα λόγω των πολλών τηλεφωνημάτων που δεχόταν η οικογένεια από αλβανικά τηλεφωνικά νούμερα!
Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής (15/9) όταν οι αλβανικές αρχές έδωσαν σήμα ότι η Ειρήνη βρέθηκε στην Αλβανία. Αμέσως στήθηκε μια τεράστια επιχείρηση μεταφοράς της άμεσα στην Ελλάδα.
Έτσι, λοιπόν, χθες αργά το βράδυ, η Ειρήνη οδηγήθηκε από τις αλβανικές αρχές στα ελληνικά σύνορα της Κρυσταλλοπηγής. Εκεί την περίμενε η οικογένειά της μαζί με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της, κ. Αναστάσιο Ντούγκα!
Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της οικογένειας, ο κ. Ντούγκας δήλωσε ότι «κινηθήκαμε με άκρα μυστικότητα. Δεν δημοσιοποιήσαμε βασικά στοιχεία και πληροφορίες που είχαμε και έτσι φτάσαμε σήμερα στο σημείο να γυρίσει η Ειρήνη στο σπίτι της».
Ακόμα, ο κ. Ντούγκας ευχαρίστησε τις αλβανικές αρχές, αλλά και τις ελληνικές αρχές και συγκεκριμένα το ΑΤ Πρεσπών, το ΑΤ Κρυσταλλοπηγής, καθώς και την εισαγγελέα Φλώρινας κυρία Στέλλα Στόγια οι οποίοι όλοι μαζί συνεργάστηκαν ώστε η ευαίσθητη γυναίκα να μεταφερθεί με ασφάλεια σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Ο γνωστός δικηγόρος ευχαρίστησε και όλο τον κόσμο που στήριζε όλο αυτό τον καιρό την οικογένεια και βοηθούσε στις έρευνες, καθώς και την εκπομπή «Φως στο Τούνελ».
Επίσης ο κ. Ντούγκας δήλωσε πως «επειδή μίλησα με την Ειρήνη πολύ ώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, το μόνο σίγουρο είναι ότι στην κοπέλα κάτι συνέβη και εξαφανίστηκε. Όλα θα διευκρινιστούν τις επόμενες ημέρες. Το σημαντικό είναι ότι βρίσκεται στη ζωή».
Τέλος, η οικογένεια της Ειρήνης, με τη σειρά της, ευχαρίστησε όλο τον κόσμο και δήλωσε ότι θα σταθεί δίπλα της προκειμένου να κάνει μια νέα αρχή στην ζωή της.
Η περίεργη εξαφάνιση της Ειρήνης
Η Ειρήνη Παπαγγέλου 48 χρόνων από το Νεοχώρι Χαλκιδικής, τους τελευταίους μήνες είχε βρει καταφύγιο σ’ ένα εγκαταλειμμένο σπίτι σε βουνό στην Ιερισσό.
Η γυναίκα που αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας, φαίνεται ότι εξαφανίστηκε στις αρχές Μαρτίου από την ίδια περιοχή.
Η εικόνα στο σπίτι με τα τακτοποιημένα πράγματά της και τα απλωμένα ρούχα, έδειχνε ότι κάτι ξαφνικό της συνέβη και έφυγε βιαστικά.
Τα προηγούμενα πέντε χρόνια ζούσε με τον κτηνοτρόφο σύντροφό της στην Ουρανούπολη και όπως ο ίδιος λέει στο «Τούνελ» που τον βρήκε, ετοιμάζονταν να παντρευτούν.
«Είχε καταγγείλει τον σύντροφό της για κακοποίηση…»
Η Ειρήνη Παπαγγέλου 48 χρόνων είναι η μικρότερη από τα οχτώ παιδιά της οικογένειας.
Ένα από τα αδέλφια της, βρέθηκε στην Ιερισσό για την έρευνα και μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ».
«Λες και άνοιξε η γη και την κατάπιε. Τώρα για ποιο λόγο, να είδε κάτι, να της έκαναν κάτι, δεν μπορώ να ξέρω. Είναι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Ψάξαμε όλα τα μέρη στην ευρύτερη περιοχή, βουνά, παραλίες, ξενοδοχεία, μαγαζιά, εκκλησίες, τράπεζες, ρωτήσαμε ανθρώπους. Έχουμε καλύψει μεγάλο ποσοστό από γνωστούς, φίλους και παρέες. Κανένα ίχνος…»
Ο ίδιος φανερά συγκινημένος ανέφερε:
«Το μυαλό μας πάει στο χειρότερο. Αυτό είναι που φοβόμαστε. Δούλευαν μαζί με δύο αδέλφια μας σε ελαιοτριβείο. Κατά διαστήματα ήταν στη Γερμανία και εργαζόταν σε ξενοδοχεία. Αρρώστησε όμως από θυροειδή, την πήγαμε σε κάποια κλινική, έκανε εγχείρηση και ήρθε ένας που δήλωσε αρραβωνιαστικός της από την Ουρανούπολη και την έβγαλε. Συχνά τσακώνονταν, μάλωναν και κάποιο βράδυ μας ζήτησε να πάμε να την πάρουμε. Πήγαινε στην αστυνομία και έκανε καταγγελίες για την κακοποίηση που δεχόταν από αυτόν αλλά τα έβρισκαν και επέστρεφε πάλι.»
«Μας είπε ότι συναντήθηκαν αλλά δε λέει πότε…»
Μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ο αδελφός της αγνοούμενης Ειρήνης, μίλησε στην εκπομπή από το σπίτι στο οποίο είχε βρει καταφύγιο.
«Είναι αδιανόητο, δεν το χωράει ο νους. Να εξαφανιστεί ένας άνθρωπος, όποιος και να είναι, είτε είναι αδελφός, είτε είναι ξένος. Το τελευταίο διάστημα έμενε σε αυτό το σπιτάκι. Ήρθαμε να την αναζητήσουμε και δεν την βρήκαμε. Είδαμε τα πράγματά της μέσα στο σπίτι, τα αναγνώρισα, ήταν όντως τα δικά της. Είναι ακόμα στην ίδια θέση όπως την προηγούμενη φορά που είχα έρθει στα μέσα Μαρτίου, σαν να έφυγε ξαφνικά.»
Για τον άνδρα με τον οποίο η αγνοούμενη συζούσε, ανέφερε:
«Δεν έχω μιλήσει μαζί του εγώ. Έχει όμως μιλήσει πολλές φορές ο αδελφός μου και του είπε πως είχαν καιρό να επικοινωνήσουν, καθώς είχαν μαλώσει. Ισχυρίστηκε πως τελευταία φορά την είδε τον Φεβρουάριο στην Ιερισσό, περίπου ένα μήνα πριν εξαφανιστεί. Μας απέκρυψε το γεγονός ότι κάποια στιγμή συναντήθηκαν για να της δώσει κάτι πράγματα. Όταν ρωτήσαμε το λόγο, δεν απάντησε.»
Με δάκρυα στα μάτια κατέληξε:
«Να βρεθεί κάτι. Ξεκινήσαμε από το πρώτο σημείο. Τώρα μακάρι να βρεθεί κάποιο αποτέλεσμα. Θέλω να πιστεύω πως κάτι θα καταφέρουμε να βρούμε.»
«Χώρισα για να την παντρευτώ αλλά εξαφανίστηκε…»
Το «Τούνελ» βρήκε στην Ουρανούπολη τον κτηνοτρόφο – σύντροφο της Ειρήνης, που δέχθηκε να μιλήσει για τα όσα συνέβησαν.
«Μέναμε μαζί. Τα δύο πρώτα χρόνια η σχέση μας ήταν καλή. Μετά κάτι έγινε και χάλασε, εξαφανίστηκε εκείνη όπως τώρα, χωρίς να ξέρω για ποιο λόγο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο του «Τούνελ» για τους μεταξύ τους καβγάδες, αρχικά παρέμεινε σκεπτόμενος, μην μπορώντας να δώσει κάποια απάντηση. Στη συνέχεια είπε:
«Εννοείται πως εγώ δεν την έχω χτυπήσει ποτέ. Ούτε που την έχω ακουμπήσει. Εκείνη με χτυπούσε πολλές φορές. Μόνο της φώναζα, γιατί κάθε φορά που πήγαινε να βοσκίσει το κοπάδι, έχανα και κάποια ζώα. Από τον Ιούνιο και μετά εγώ δεν την ξαναείδα.»
Το ζευγάρι στο παρελθόν ετοιμαζόταν να ενωθεί και με τα ιερά δεσμά του γάμου, ωστόσο κάτι στράβωσε.
«Αναγκάστηκα να χωρίσω τη γυναίκα μου για να παντρευτώ την Ειρήνη αλλά έγινε μία άσχημη κωλοτούμπα και εξαφανίστηκε.»
Όπως ισχυρίζεται ο φίλος της, παρότρυνε την οικογένεια να απευθυνθεί στην Αγγελική Νικολούλη για να ερευνήσει τη μυστηριώδη εξαφάνισή της.
«Λέω στα αδέλφια της τόσο καιρό, “ρε παιδιά η αδελφή σας δεν είναι ούτε βελόνα, ούτε καρφίτσα. Είναι δυνατόν τόσο καιρό να μην έχετε πάει στη Νικολούλη;” Εγώ δεν κρατάω κακία, αλλά δεν μπορώ συνέχεια αυτό το πράγμα. Απλώς προσεύχομαι ότι είναι όλα καλά, δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο.»
«Βρήκα τα ρούχα της, σαν να έφυγε ξαφνικά…»
Μάρτυρες από την περιοχή της Ιερισσού Χαλκιδικής που γνώριζαν την αγνοούμενη, μιλούν στην ρεπόρτερ του «Τούνελ» για τη βοήθεια που της προσέφεραν, το πότε την είδαν για τελευταία φορά, αλλά και για το σκηνικό της εξαφάνισης.
«Ερχόταν στο μαγαζί σχεδόν κάθε βράδυ και της έδινα ένα πιάτο φαΐ. Καθόταν πάντα μόνη της σ’ ένα τραπέζι, έτρωγε, έλεγε καληνύχτα και έφευγε, χωρίς να ξέρουμε ποια είναι. Έμαθα γι’ αυτήν όταν την είδα στην τηλεόραση. Μετά κατάλαβα ποια ήταν, γιατί με τον αδελφό της είμαστε πολύ καλοί φίλοι από το 1984. Αν το γνώριζα, θα τη βοηθούσα διαφορετικά. Τελευταία φορά πρέπει να ήρθε στο μαγαζί τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Αναρωτιόμασταν που πήγε και που χάθηκε και μετά είδαμε ότι την ψάχνουνε», ανέφερε ο Στέλιος Γαλατσάνος, ιδιοκτήτης εστιατορίου.
Ένας οικογενειακός φίλος, ο Στέλιος Τσιαμαντάνης, μιλώντας στην εκπομπή τόνισε πως το σκηνικό στο σπίτι της αγνοούμενης, μαρτυρούσε πως κάτι ξαφνικό την απομάκρυνε.
«Έμενε σ’ ένα παλιό σπίτι σε μία περιοχή απέναντι από το λιμάνι. Μπήκα μέσα, βρήκα τα πράγματά της στη ντουλάπα, ήταν όλα τακτοποιημένα και νοικοκυρεμένα. Δεν υπήρχε όμως ούτε ένα σημάδι της. Είναι σαν να έφυγε ξαφνικά.»
Ο Χρήστος Γρηγοριάδης, κάτοικος Ιερισσού είναι σίγουρος πως είδε τη Ρήνα στις αρχές Μαΐου, αρκετό καιρό μετά δηλαδή από την ημερομηνία που πιστεύεται ότι χάθηκε.
«Ερχόταν εδώ στο καφέ κάθε πρωί και ξέραμε και που έμενε. Όλοι είχαμε την απορία πως τα βγάζει πέρα αλλά απ’ ότι έμαθα, είχε κάρτα και πήγαινε στο ATM και έβγαζε χρήματα. Τελευταία φορά την είδα στις αρχές Μαΐου. Τη συνάντησα σε μία στάση λεωφορείου για Θεσσαλονίκη.»
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.