Έρρικα Πρεζεράκου: «Στο ελικόπτερο άκουγα ότι θα μου κόψουν το χέρι από τον ώμο λόγω απώλειας αίματος»

Έρρικα Πρεζεράκου

«Χαμογελάω γιατί εκείνο τον Αύγουστο πολλοί εθελοντές αιμοδότες με βοήθησαν να είμαι ζωντανή»

Μια πολύ τρυφερή ανάρτηση επέλεξε η Έρρικα Πρεζεράκου να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους, την Παρασκευή, στα social media. Κι αυτό μιας και η πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ θέλησε να γυρίσει λίγο πίσω στον χρόνο και σε μια στιγμή που έμελλε να στιγματίσει για πάντα την ζωή και την καθημερινότητα της.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Έρρικα Πρεζεράκου δημοσίευσε μια φωτογραφία όταν πριν από τρία χρόνια πόζαρε με χαμόγελο πλάι στο ιατρικό προσωπικό που της έσωσε το δεξί της χέρι. Στη λεζάντα αυτής, λοιπόν, η γοητευτική αθλήτρια επισήμανε τα εξής. «Όταν πριν τρία χρόνια μια προπέλα σκάφους χτύπησε το χερι μου… έχασα το μισό μου αίμα. Στο ελικόπτερο που με έφερνε Αθήνα άκουγα ότι θα μου κόψουν το χέρι από τον ώμο λόγω απώλειας αίματος».

«Με βλέπετε στην φωτογραφία να χαμογελάω γιατί εκείνο τον Αύγουστο πολλοί εθελοντές αιμοδότες με βοήθησαν να είμαι ζωντανή. Θυμάμαι όταν μου έκαναν τις μεταγγίσεις να συγκινούμαι γιατί λάμβανα το αίμα συνανθρώπων μου που είχαν καλοσύνη στην καρδιά να προσφέρουν».

«Παγκόσμια ημέρα αιμοδοσίας σήμερα και ας θυμόμαστε μια δίκη μας πράξη καλοσύνης σώζει ζωές συνανθρώπων μας. Δεν ξέρω αν σας είπα σήμερα ποσό σας αγαπώ;» καταλήγει η Έρρικα Πρεζεράκου στη λεζάντα με την οποία και συνόδευσε τη νέα της αυτή δημοσίευση στα social media.

Έρρικα Πρεζεράκου: «Έλεγαν ότι θα μου κόψουν το χέρι από τον ώμο» – Συγκλονιστική εξομολόγηση

«Πιο πολύ με ζόρισε η συμπεριφορά του οδηγού, ο οποίος δεν ήρθε καν μαζί μου επάνω. Έλεγε ψέματα κι ήταν σοκαριστικό», εξομολογήθηκε σε συνέντευξή της.

Καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» ήταν η Έρρικα Πρεζεράκου, η οποία -μεταξύ άλλων- μίλησε για το ατύχημα που είχε σε σκάφος αναψυχής και παρά λίγο να της κοστίσει τη ζωή.

«Επειδή είχα μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον, όπου ο μπαμπάς μου είχε σκάφος αναψυχής κι έχω δει απώλειες ανθρώπων από προπέλα. Είναι ότι πιο επικίνδυνο. Ήξερα όταν άκουσα τον ήχο, ότι μπορεί να μην καταφέρω να ζήσω. Την ώρα που έπεσα στο νερό, έκανα κωλοτούμπες οπότε δεν ήξερα που βρίσκομαι.

Αν δεν ήταν το χέρι μου πιο ψηλά κ ήταν τα μαλλιά μου, δεν θα μιλούσαμε τώρα. Άκουσα τον ήχο και δεν ήξερα που με είχε χτυπήσει η προπέλα. Την ώρα που βγήκα κι είδα το χέρι μου, είναι αυτό το ένστικτο επιβίωσης που έχουμε όλοι, κι άρχισα να κολυμπώ κι έλεγα το χέρι μου θα το φτιάξουν στο νοσοκομείο και θα είμαι καλά. Αυτό με έσωσε» ανέφερε η Έρρικα Πρεζεράκου.

«Έχασα σχεδόν το μισό μου αίμα. Άκουσα στο ελικόπτερο που έλεγαν θα σου κόψουμε το χέρι από τον ώμο. Είχα χάσει τόσο αίμα, που το χέρι κινδύνευε να κοπεί ολόκληρο.

Νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη που ζω. Πιο πολύ με ζόρισε η συμπεριφορά του οδηγού, ο οποίος ούτε ήρθε καν μαζί μου επάνω. Έλεγε ψέματα κι ήταν σοκαριστικό σε ανθρώπινο κομμάτι» πρόσθεσε η ίδια.

 

Exit mobile version