Η αυτοκτονία ενός 36χρονου αστυνομικού μέσα στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει συγκλονίσει την ΕΛ.ΑΣ., δημιουργώντας πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τα αίτια αυτής της τραγικής απόφασης.
Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοί του
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αστυνομικός, πατέρας ενός παιδιού, υπηρετούσε στο τμήμα αποτυπωμάτων και είχε ως βασικά καθήκοντα την επιτήρηση μέσω καμερών ασφαλείας. Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (1/6), κατά τη διάρκεια της βάρδιας του.
Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, ξεκίνησε κανονικά την εργασία του, επικοινώνησε με όλους τους σκοπούς για να επιβεβαιώσει ότι ήταν στη θέση τους και στη συνέχεια, χωρίς κανένα εμφανές σημάδι, έθεσε τέρμα στη ζωή του με το υπηρεσιακό του όπλο.
Καμία ένδειξη πριν το περιστατικό
Όπως ανέφερε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, δεν υπήρχε κάποιο σημάδι που να προμήνυε την τραγική κατάληξη:
«Ο συγκεκριμένος αστυνομικός ανέλαβε κανονικά τα καθήκοντά του. Ήταν στις κάμερες, υπηρετεί στη ΔΕΕ. Είναι αρχιφύλακας. Έστελνε τα δακτυλικά αποτυπώματα, αυτή ήταν η κύρια δουλειά του και έκανε και σκοπιά επιτηρώντας τις κάμερες. Ανέλαβε υπηρεσία, πήρε τηλέφωνο όλους τους σκοπούς, για να δει ότι ήταν στις θέσεις τους και μετά από λίγο αυτοκτόνησε».
Το γεγονός πως δεν άφησε κάποιο σημείωμα, αλλά και η απουσία οποιουδήποτε προειδοποιητικού δείγματος, έχουν προκαλέσει αμηχανία και έντονο προβληματισμό στους συναδέλφους του.
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη
Ο αστυνομικός ρεπόρτερ Βασίλης Λαμπρόπουλος σημειώνει ότι οι αρχικές ενδείξεις αποκλείουν την ύπαρξη εγκληματικής ενέργειας, ενώ οι εσωτερικές αρχές της υπηρεσίας συνεχίζουν τις έρευνες ώστε να ρίξουν φως στα κίνητρα της πράξης του.
Ακατανόητη η πράξη του για όσους τον γνώριζαν
Όσοι τον γνώριζαν και συνεργάζονταν μαζί του, κάνουν λόγο για έναν ήρεμο, συνεπή και επαγγελματία αστυνομικό. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ήδη οργανώσει εκδρομή για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, γεγονός που προσθέτει ακόμη περισσότερη αβεβαιότητα σχετικά με τα αίτια της αυτοχειρίας.
Παρά τις ενδείξεις για πιθανές προσωπικές δυσκολίες, δεν έχει προκύψει κάτι συγκεκριμένο και όλα τα σενάρια παραμένουν στο τραπέζι, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται με προσοχή και διακριτικότητα.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.