Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα βιώνει τη δεύτερη καραντίνα και μάλιστα ξανά διαρκείας, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, πολλές κορυφαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου έχουν βρεθεί απροετοίμαστες στο να ανταποκριθούν στην υψηλή ζήτηση των online παραγγελιών και αγορών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα υπήρξαν πρόσφατα τα πολυκαταστήματα Jumbo που το ηλεκτρονικό τους κατάστημα «κατέρρευσε» και ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να δεχτεί e-παραγγελίες.
Ωστόσο σειρά πήρε άλλο ένα «παιχνιδάδικο», η αλυσίδα Μουστάκας, που με μήνυμά του στο σάιτ του πληροφορεί τους καταναλωτές ότι το eshop του δεν θα δέχεται παραγγελίες τουλάχιστον για σήμερα.
Συγκεκριμένα αναφέρει πως:
«Αγαπητοί μας πελάτες, σας ευχαριστούμε θερμά για την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας!
Για να εξυπηρετήσουμε ταχύτερα τις παραγγελίες που ήδη έχουμε λάβει, δεν θα δεχόμαστε νέες για σήμερα.
Σύντομα θα είμαστε κοντά σας!»
Πάντως είναι άξιον απορίας γιατί οι ελληνικές επιχειρήσεις που φημίζονται για την οξυδέρκεια και την επιτελική τους ικανότητα, δεν κατάφεραν να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες και να είναι έτοιμες να κάνουν ένα άλμα στη νέα εποχή που η αλήθεια είναι ότι μας ώθησε με «βίαιο» τρόπο η πανδημία του κορωνοϊού.
Η κυβέρνηση αναζητεί τρόπους για χριστουγεννιάτικο… άνοιγμα
Με το πλήγμα για τα καταστήματα εποχικών ειδών να είναι τεράστιο, η κυβέρνηση αναζητά τρόπο για να ανοίξει την αγορά για λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.
Είναι κάτι που το αποκάλυψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τόνιζε χτες ότι:
«Προσανατολιζόμαστε σε ένα άνοιγμα των εποχικών ειδών (χριστουγεννιάτικων στολιδιών, δέντρων και διακοσμητικών) κυρίως γιατί αυτά τα είδη δεν μπορούν να πουληθούν σε επόμενο χρόνο παρά μόνο μέσα στις γιορτές.
Η οριστικοποίηση της απόφασης και του τρόπου που θα γίνει θα το μάθετε τις επόμενες ώρες από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Ασφαλώς από την ώρα που θα ανοίξουμε το λιανικό εμπόριο για αυτά τα είδη το ίδιο θα γίνει και για τα σούπερ μάρκετ και τα συγκεκριμένα προϊόντα θα βγουν από την απαγόρευση».