Αποφυλακίζεται τις επόμενες ώρες ή μέρες, μόλις δηλαδή καταβάλλει εγγύηση 50.000 ευρώ, ο επιχειρηματίας Αρ. Φλώρος, ο οποίος εξέτιε ποινή 21 ετών για την υπόθεση ENERGA.
Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανέστειλε την ποινή των 21 ετών που εξέτιε για την υπόθεση ENERGA και διέταξε την αποφυλάκισή του με όρους!
Σύμφωνα με το dikastiko.gr ο 40χρονος κατηγορούμενος είχε υποβάλλει αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του στο δικαστήριο που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση και το έγινε ομόφωνα δεκτό.
Οι δικαστές του επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.
Παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση (ο κ. Γ. Πρασσάς, ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση) οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα που ανέπτυξαν στο δικαστήριο οι συνήγοροι του κατηγορουμένου Βασ. Χειρδάρης και Ηλ. Αναγνωστόπουλος.
Σύμφωνα με αυτό, μετά την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα , η απειλούμενη ποινή των ισοβίων με βάση τον νόμο περί καταχραστών δημοσίου (που καταργήθηκε) σε μέγιστο βαθμό φτάνει τα 15 χρόνια για οικονομικά εγκλήματα.
Με δεδομένο ότι στον Φλώρο έχουν αναγνωριστεί και δυο ελαφρυντικά και η ποινή του ήταν 21 χρόνια, εκτιμάται ότι η μέγιστη ποινή (με τα ίδια ελαφρυντικά) που τυχόν θα του επιβληθεί θα είναι πολύ μικρότερη.
Παράλληλα επισημάνθηκε πώς ήδη έχει εκτίσει με τους ευεργετικούς υπολογισμούς που ισχύουν περί τα 6 χρόνια ,ενώ έχει επιστέψει, όπως είπαν, σχεδόν το σύνολο των απαιτήσεων του δημοσίου και των ΟΤΑ για την υπόθεση ENERGA-HELLAS POWER. Κατόπιν αυτών το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτησή του.
Για μια εβδομάδα
Πριν από ένα χρόνο ο Αρ. Φλώρος είχε επίσης αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας όμως ο θόρυβος που ξέσπασε οδήγησε στην επιστροφή του στις φυλακές (μέσα σε μια εβδομάδα) καθώς το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας έκανε δεκτή την έφεση που άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρος Σοφούλης κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης του.
Παράλληλα διατάχθηκε έρευνα από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σχετικά με τις ιατρικές βεβαιώσεις που διέγνωσαν αναπηρία άνω του 67% .
Μήνες αργότερα ασκήθηκε ποινική δίωξη για έντεκα αδικήματα κατά 17 προσώπων, που είχαν καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας με την ιδιότητα του υπόπτου, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος.
Μεταξύ των διωκομένων , σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται γιατροί, ένας δικηγόρος και υπάλληλοι του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).
Η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία κατ΄ επάγγελμα με όφελος μεγαλύτερο από 30.000 ευρώ, δωροληψία υπαλλήλου, δωροδοκία υπαλλήλου για τη διενέργεια ή παράλειψη που αντίκειται στα καθήκοντά του, ψευδή βεβαίωση κατ΄εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, χρήση πλαστού εγγράφου, έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, χρήση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού και ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού.