EKTAKTO – Μεγάλη φωτιά ΤΩΡΑ μέσα στη νύχτα – Σuναγερμóς στην Πυροσβεστική

φωτιά

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη σε εκκοκκιστήριο βάμβακος στη Λάρισα

Μια σημαντική φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής σε αποθήκη εκκοκκιστηρίου βάμβακος, κοντά στην παλιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου, στο ύψος του Μελισσοχωρίου. Το περιστατικό έχει προκαλέσει κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, καθώς η πυρκαγιά επηρεάζει μεγάλες ποσότητες βαμβακιού που βρίσκονται αποθηκευμένες στην εγκατάσταση.

Επιχείρηση κατάσβεσης με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Με την πρώτη ειδοποίηση για τη φωτιά, οι πυροσβέστες έφτασαν άμεσα στο σημείο με επτά υδροφόρα οχήματα και τέσσερα τζιπ για να ξεκινήσουν την επιχείρηση κατάσβεσης. Οι καπνοί που αναδύονταν ήταν πυκνοί και η φωτιά είχε εξαπλωθεί στις μπάλες με βαμβάκι, γεγονός που δυσκόλεψε το έργο των πυροσβεστών. Η επιχείρηση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, καθώς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για τον έλεγχο της πυρκαγιάς.

Τοποθεσία και έκταση της φωτιάς

Η αποθήκη που επλήγη από τη φωτιά βρίσκεται στην παλιά εθνική Λάρισας – Βόλου, κοντά στο Μελισσοχώρι. Η περιοχή είναι απομακρυσμένη από τον αστικό ιστό, γεγονός που έδωσε χρόνο στην πυρκαγιά να επεκταθεί πριν φτάσουν οι πρώτες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Οι φλόγες, όμως, απειλούν τόσο τη βιομηχανική μονάδα όσο και τον περιβάλλοντα χώρο.

Οπτικό υλικό από τη φωτιά

Τα πρώτα βίντεο και οι φωτογραφίες από το σημείο καταγράφουν τη σοβαρότητα της κατάστασης, με τις φλόγες να έχουν περικυκλώσει τις εγκαταστάσεις και τον καπνό να καλύπτει τον ουρανό της περιοχής. Η Πυροσβεστική συνεχίζει να επιχειρεί με στόχο να αποτρέψει την περαιτέρω εξάπλωση της φωτιάς και να περιορίσει τις ζημιές στις εγκαταστάσεις του εκκοκκιστηρίου.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: onlarissa.gr

Exit mobile version