Μητέρα παραδέχεται ότι ο γιος της «έκλεβε» τα κέρματα που οι πελάτες ξεχνούσαν ή άφηναν στα καρότσια σούπερ μάρκετ και ξεσπά χαμός στο διαδίκτυο. Αποκάλυψε ότι οι φίλοι της σοκαρίστηκαν όταν τους είπε για το κόλπο του.
Μια μητέρα ξεκίνησε τεράστια διαμάχη όταν παραδέχτηκε ότι ο γιος της «έπαιρνε» τα κέρματα που είχαν απομείνει στα καρότσια του σούπερ μάρκετ.
Σε πολλά σούπερ μάρκετ οι πελάτες πρέπει να τοποθετήσουν ένα κέρμα των 0.50, 1 ή 2 ευρώ για να χρησιμοποιήσουν τα καροτσάκια. Μόλις τελειώσουν τις αγορές τους, μπορούν συνήθως να το ανακτήσουν επιστρέφοντας το καροτσάκι σε μια σειρά από άλλα καρότσια.
Η στοργική μαμά είπε ότι ήταν «ευχαριστημένη» που ο γιος της μπορεί να «βγάλει μερικά επιπλέον χρήματα» ενώ βρίσκεται στη δουλειά του σε ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ.
Ωστόσο, αποκάλυψε ότι μία από τους φίλους της σοκαρίστηκε όταν της το ανέφερε.
Η φίλη της είπε ότι θεωρεί πως ο γιος της «έκλεβε» και «εξαπατούσε» τον εργοδότη του, έγραψε η μητέρα σε μια ανάρτηση στο Mumsnet.
Είπε: «Ο γιος μου έχει δουλειά μερικής απασχόλησης τα Σαββατοκύριακα σε ένα από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Ένα από τα καθήκοντά του είναι να μαζέψει τυχόν αδέσποτα καροτσάκια και να τα ξαναβάλει στη θέση τους.
«Προφανώς, κάποιες φορές (ίσως μία/δύο φορές την ημέρα) οι άνθρωποι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να βάλουν τα δικά τους καρότσια πίσω και έτσι να αφήνουν τα κέρματα στο καρότσι.
«Αν συμβεί αυτό, κρατά το κέρμα και βάζει το τρόλεϊ πίσω όπως απαιτείται. Όταν μου είπε για πρώτη φορά γι ‘αυτό, ήμουν πολύ ευχαριστημένη γι ‘αυτόν και σκέφτηκα ότι ήταν ένας ωραίος τρόπος για να βγάλει μερικά επιπλέον χρήματα.
«Ωστόσο, όταν το ανέφερα αυτό σε μια φίλη, ήταν άναυδη καθώς νόμιζε ότι εξαπατούσε/έκλεβε από τον εργοδότη του, καθώς τα χρήματα είναι δικαιωματικά δικά τους».
Ρωτώντας αν ήταν παράλογη που υποστήριζε τον γιο της, ρώτησε τους χρήστες του γνωστού ιστότοπου σε ποιους ανήκουν τα κέρματα που άφησαν πίσω στα καρότσια αγορών.
Τα σχόλια
Περισσότερα από 500 άτομα έχουν ανταποκριθεί στο viral post μέχρι στιγμής.
Κάποιος είπε: «Αυτό είναι το μικρό του επίδομα που έκανε μια κουραστική δουλειά! Όποιος το άφησε ουσιαστικά του το έβαλε να πάρει πίσω το τρόλεϊ του! Καμία σχέση με τους εργοδότες του ».
Ένας άλλος πρόσθεσε: «Θα έλεγα ότι είναι ένα πλεονέκτημα της δουλειάς, εκτός αν του έχουν πει συγκεκριμένα ότι υπάρχει δοχείο συλλογής. Επιπλέον, στη συνέχεια έχουν το πρόβλημα των χαμένων μετρητών και πώς πρέπει να τα λογοδοτήσουν – άλλη δουλειά για κάποιον. Θα μπορούσε να συζητήσει με έναν συνάδελφο τι κάνουν σε αυτές τις περιπτώσεις;».
Ένας τρίτος απάντησε: “Αν τα αφεντικά των σούπερ μάρκετ είναι πεπεισμένα ότι υπάρχει σημαντικός πλούτος από όλα τα εγκαταλειμμένα καροτσάκια, δεν υπάρχει τίποτα που τους εμποδίζει να βγουν έξω και να τα μαζέψουν οι ίδιοι!”
Άλλοι όμως ήταν πιο επιφυλακτικοί. Κάποιος είπε: «Το σούπερ μάρκετ πιθανότατα θα έχει μια πολιτική για αυτό.
«Υπάρχουν σχετικοί κανονισμοί που μπορεί να καθορίζουν αν μπορεί να έχει χρήματα στη βάρδια, ιδιαίτερα χρήματα που δεν είναι δικά του (σε πολλές δουλειές στο λιανεμπόριο έχουν κανόνα ‘χωρίς φιλοδωρήματα’ ούτως ή άλλως, όχι ότι οι άνθρωποι δίνουν μπουρμπουάρ στο λιανεμπόριο, αλλά για κάθε περίπτωση), οπότε αν τον πιάσουν και είναι αντίθετο με την πολιτική τους, θα μπορούσαν να τον απολύσουν για χονδροειδές παράπτωμα.
“Είτε πιστεύουμε ότι είναι φύλακες εύρεσης είτε όχι, πρέπει να το παίξει προσεκτικά με τους εργοδότες του.
Ένα άλλο άτομο είπε: «Αν και δεν θα το θεωρούσα ως κλοπή, θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός. Όταν εργαζόμουν σε ένα σούπερ μάρκετ, το να έχεις μετρητά πάνω σου, ενώ ήμουν στη δουλειά ήταν ένα άμεσο αδίκημα απόλυσης. Ίσως οι καιροί να έχουν αλλάξει ».
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.