Δέος: H μεγάλη Ελληνική σημαία υψώθηκε στον ουρανό της Χίου

Η μεγάλη ελληνική σημαία ανεμίζει ξανά πάνω από τη Χίο με δέος και τιμή, ανοίγοντας τις επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου. Κάθε χρόνο, η έπαρση της μεγαλύτερης ελληνικής σημαίας γίνεται σε μια συγκινητική τελετή, προσελκύοντας τους κατοίκους και τις αρχές του νησιού, οι οποίοι συγκεντρώνονται για να τιμήσουν την ιστορική μέρα.

Τελετή έπαρσης της Σημαίας

Το μεσημέρι της Κυριακής, στην παραμονή της εθνικής επετείου, πραγματοποιήθηκε η έπαρση της εντυπωσιακής αυτής σημαίας, η οποία υψώθηκε στον ουρανό της Χίου. Η τελετή, που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, έγινε στον νότιο λιμενοβραχίονα του νησιού και σηματοδότησε την έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού παρακολούθησαν την έπαρση με ενθουσιασμό, συγκίνηση και περηφάνια.

Παρουσία των τοπικών αρχών

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι τοπικές αρχές της Χίου, οι οποίες στήριξαν και φέτος την πρωτοβουλία αυτή, ενισχύοντας τον πατριωτισμό και τη συλλογική μνήμη του τόπου. Παρόντες ήταν τόσο ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος όσο και αντιπροσωπεία των στρατιωτικών δυνάμεων, οι οποίοι αποτίσανε τιμή στην ελληνική σημαία και τη θυσία των προγόνων τους για την ελευθερία.

Συμμετοχή του στρατιωτικού τιμητικού αγήματος

Η τελετή εμπλουτίστηκε με τη συμμετοχή ενός στρατιωτικού αγήματος από την 96 Ανωτέρα Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής (96 Α.Δ.Τ.Ε.), το οποίο έδωσε τον δικό του παλμό στον εορτασμό. Το άγημα παρατάχθηκε με σεβασμό και τιμή, συμβάλλοντας στο ιδιαίτερο κλίμα της εκδήλωσης και τονίζοντας το αίσθημα ασφάλειας και υπερηφάνειας στους παρευρισκόμενους.

Η έπαρση της μεγάλης ελληνικής σημαίας στη Χίο αποτελεί κάθε χρόνο μια σημαντική υπενθύμιση της ιστορίας και της σημασίας της εθνικής επετείου, αναδεικνύοντας το αίσθημα πατριωτισμού που χαρακτηρίζει τον ελληνικό λαό.

Το μήνυμα του δημάρχου Γιάννη Μαλαφή

«Η 28η Οκτωβρίου σηματοδοτεί μία από τις ενδοξότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας καθώς η Ελλάδα βρέθηκε μπροστά σε μεγάλα διλήμματα και οι Έλληνες με περίσσιο θάρρος υπερασπίστηκαν τις αξίες και τα ιδανικά τους.

Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί απόδειξη ότι η ψυχή και το σθένος ανατρέπουν πολλές φορές τα προγνωστικά. Παράλληλα αποτελεί γεγονός ηρωικής αντίστασης απέναντι σε όλες εκείνες τις επεκτατικές βλέψεις των ξένων δυνάμεων. Οι Έλληνες αντιστάθηκαν απέναντι στον εχθρό κατορθώνοντας να νικήσουν τον Ιταλικό φασισμό.

Η επέτειος του «ΟΧΙ» μας υπενθυμίζει ότι ιδεώδη όπως η ελευθερία, η φιλοπατρία, η ανεξαρτησία, η δημοκρατία, ο σεβασμός στις παραδόσεις του έθνους, έλκουν την καταγωγή τους από την μακραίωνη ιστορία μας. Το περήφανο «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940 περικλείει όλες αυτές τις αξίες του Ελληνισμού, οι οποίες είναι διαχρονικές.

Υπερήφανοι για τις ιστορικές επιλογές της χώρας μας, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, έχοντας ως σπουδαία παρακαταθήκη την «βαριά» κληρονομιά των προγόνων μας.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα, Χρόνια Πολλά Χίος».

Exit mobile version