Συχνά λένε στους νέους που μπαίνουν στο εργατικό δυναμικό «να προσποιούνται ότι έχουν εμπειρία μέχρι να τα καταφέρουν» και να συμπεριφέρονται σαν να ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε, ακόμα και όταν δεν το ξέρουν.
Αν και αυτή δεν είναι πάντα η καλύτερη συμβουλή, δεν είναι επίσης καλή ιδέα να στρίψετε πολύ μακριά προς την άλλη κατεύθυνση και να ξεκαθαρίσετε ότι μόλις ξεκινάτε. Για να αποφύγετε να ακούγεστε άπειροι στη δουλειά, ίσως θέλετε να μην χρησιμοποιείτε συγκεκριμένες φράσεις.
Σύμφωνα με την Adrian Granzella Larssen , την αρχισυντάκτρια του The Muse, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε αυτές τις φράσεις στη δουλειά εάν θέλετε να ακούγεστε πιο έμπειροι και ώριμοι.
Αποφύγετε αυτές τις 3 φράσεις που σας κάνουν να ακούγεστε άπειροι στη δουλειά
- “Γεια, είμαι [όνομα].”
- «Είμαι ο [τίτλος εργασίας κατώτερου επιπέδου]».
- «Πρέπει να ρωτήσω το αφεντικό μου».
«Γεια, είμαι [όνομα]»
Αυτό είναι μια χαρά την ώρα της διασκέδασης, αλλά το να συστήνεστε μόνο με το μικρό σας όνομα δεν επιτρέπει στο άτομο με το οποίο μιλάτε να γνωρίζει οτιδήποτε άλλο για εσάς και πού ανήκετε.
Αντίθετα, η Granzella Larssen προτείνει να συστηθείτε με το όνομα και το επώνυμό σας και γιατί συμμετέχετε στη συνάντηση ή σε ένα έργο—κάτι όπως, «Γεια, είμαι η τάδε και είμαι στην ομάδα επιχειρηματικής ανάπτυξης».
«Είμαι ο [τίτλος εργασίας κατώτερου επιπέδου]»
Στο προηγούμενο παράδειγμα, ίσως αναρωτηθήκατε γιατί η Granzella Larssen δεν πρότεινε να συστηθείτε με τον συγκεκριμένο τίτλο εργασίας σας και όχι με την ομάδα ή το τμήμα σας. Ο λόγος για αυτό είναι ότι ως κάποιος που ξεκινάει την καριέρα σας, ο τίτλος εργασίας σας μπορεί να μην είναι ακριβώς εντυπωσιακός και μπορεί να επιστήσει την προσοχή στην έλλειψη εμπειρίας σας.
Εάν συμβαίνει αυτό, κρατήστε το γενικό. Αντί να συστήνεστε ως «ο βοηθός σύνταξης», πείτε κάτι σαν «Είμαι μέλος της συντακτικής ομάδας».
«Πρέπει να ρωτήσω το αφεντικό μου»
Ανεξάρτητα από το πού κατατάσσεστε στον εργασιακό χώρο, θα υπάρξουν αποφάσεις που δεν μπορείτε να πάρετε μονομερώς. Αν και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο, δεν χρειάζεται να τραβήξετε την προσοχή σε αυτό.
Αντίθετα, η Granzella Larssen συνιστά να ακούγεσαι σαν «σκεπτόμενος συνεργάτης» και όχι ως υφιστάμενος κάποιου. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να πείτε κάτι σαν: «Αυτό το σχέδιο ακούγεται υπέροχο — επιτρέψτε μου να το περάσω από την ομάδα μου πριν προχωρήσω».
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.