Οσο απίστευτο και αν ακούγεται στην ηλικία που κάτα μέσο όρο οι περισσότεροι Δυτικοί έχουν ήδη φτιάξει τις οικογένειές τους, εκεί γύρω στα 40, στην Ιαπωνία δεν… έχουν κάνει ακόμη σεξ.
Ενας στους δύο Ιάπωνες σε αυτήν την ηλικία, παραμένει παρθένος. Και οι λόγοι δεν είναι ούτε θρησκευτικοί, ούτε ιδεολογικοί. Απλά… τους έφαγε η δουλειά.
Οπως προκύπτει από ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε πρόσφατα σχεδόν οι μισοί Ιάπωνες έως την ηλικία των 40 ετών παραμένουν παρθένοι επειδή δεν έχουν χρόνο για σχέσεις και προτιμούν εναλλακτικές όπως η πορνογραφία και τα ρομπότ του σεξ.
Τα ποσοστά μιλάνε από μόνα τους: 44% των άγαμων γυναικών και 42% των άγαμων ανδρών στην Ιαπωνία παραδέχτηκαν ότι είναι παρθένοι σε έρευνα του 2015 για τη γονιμότητα στη χώρα.
Στην έρευνα, επίσης, αποκαλύφθηκε ότι το 60% των γυναικών και το 70% των ανδρών μεταξύ 18-34 δεν είναι δεσμευμένοι.
Καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να αυξήσει τα ποσοστά γεννήσεων, ένα νέο ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Σεξ στην Ιαπωνία: Πεθαίνοντας για παρέα» (Sex in Japan: Dying for Company) προσπαθεί να βρει απάντηση στο γιατί οι νέοι δεν κάνουν σεξ.
Ο κύριος λόγος είναι ότι οι άνθρωποι λένε ότι δουλεύουν υπερβολικά πολλές ώρες και δεν αισθάνονται επαγγελματική ασφάλεια, με αποτέλεσμα να μη βρίσκουν χρόνο για σχέσεις.
Ο εργαζόμενος Τάγιο Χασιμότο, 26 χρονών, μιλάει στο ντοκιμαντέρ: «Υποτίθεται ότι σχολάω από τη δουλειά στις 7 το απόγευμα αλλά κάνω υπερωρίες κάθε μέρα».
Λέει ότι μένει στη δουλειά του μέχρι αργά το βράδυ και παίρνει το τελευταίο τρένο για το σπίτι του τα μεσάνυχτα. Τις σπάνιες φορές που κοινωνικοποιείται, είναι για να βγει για ποτά με το αφεντικό του.
«Παίρνει ένα ποτό, κάνω και εγώ το ίδιο. Παραγγέλνει ένα ακόμα, το ίδιο και εγώ. Είναι δύσκολο αλλά αυτό πρέπει να κάνω» σχολιάζει ο νέος.
Με τις εργασίες πλήρης απασχόλησης να μειώνονται για όσους είναι 18-34, πολλοί Ιάπωνες διστάζουν να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά χωρίς να έχουν σιγουριά ότι θα διατηρήσουν τη δουλειά τους και θα έχουν σταθερό εισόδημα.
Ο Χασιμότο εξηγεί επίσης ότι δεν υπάρχει βιασύνη να βρει κοπέλα, καθώς υπάρχει πληθώρα εναλλακτικών για το σεξ.
Στην Ιαπωνία υπάρχει μία βιομηχανία του σεξ δισεκατομμυρίων: περιλαμβάνει μπαρ και καφετέριες με συνοδούς, κλαμπ αυνανισμού ή για φετίχ, ξενοδοχεία για σεξ, sex shops και μία μεγάλη αύξηση στις προτιμήσεις σε ρεαλιστικές κούκλες και ρομπότ του σεξ.
«Είναι αρκετά κοινό, αφού καταναλώσουν ποτά με τους συνάδελφούς τους μετά τη δουλειά, οι άνδρες να πηγαίνουν σε οίκους ανοχής ή σε σαλόνια μασάζ» επισημαίνει ο Χασιμότο.
Η σύμβουλος σχέσεων Άι Αογιάμα προσθέτει: «Υπάρχουν πολλά μέρη όπου οι άνδρες μπορούν να διασκεδάσουν. Δεν τους νοιάζει να βρουν κοπέλα».
Είναι γνωστό ότι το ποσοστό γεννήσεων της χώρας έχει επηρεαστεί από την απουσία των σχέσεων.
Τον Μάιο, στατιστικές έδειξαν ότι ο αριθμός των παιδιών στην Ιαπωνία έχει πέσει για 37η συνεχόμενη χρονιά, παρά τις προσπάθειες της χώρας να αντισταθμίσει τον γηράσκοντα πληθυσμό της.
Την 1η Απριλίου 2018 υπήρχαν 15,53 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 14 ετών στην Ιαπωνία – δηλαδή 170.000 λιγότερα σε σχέση με πέρσι.
Η μείωση των γεννήσεων άρχισε από το 1981, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών και Επικοινωνίας της Ιαπωνίας. Μόνο στο Τόκιο υπήρξε αύξηση του αριθμού των παιδιών σε σχέση με πέρσι, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης του Σίνζο Άμπε να ενθαρρύνει τους ενήλικες να κάνουν περισσότερα παιδιά.
Σύμφωνα με το CNN, τα παιδιά στην Ιαπωνία αποτελούν μόνο το 12,3% του συνολικού πληθυσμού των 126 εκατομμυρίων – ενώ στις ΗΠΑ αποτελούν αντίστοιχα το 18,9% και στην Κίνα το 16,8%.
Η Ιαπωνία προσπαθεί να αυξήσει το ποσοστό γονιμότητάς της – δηλαδή τον μέσο αριθμό που κάνει μία γυναίκα στη ζωή της – από 0,35% στο 1,8% έως το τέλος του 2025, σύμφωνα με τους Japan Times.
Η κυβέρνηση επιθυμεί να πετύχει αυτόν τον στόχο δίνοντας επιδόματα.
Σε αντίθεση με άλλες βιομηχανοποιημένες χώρες που πλήττονται από χαμηλά ποσοστά γεννήσεων, η Ιαπωνία έχει αποτύχει να αυξήσει τον πληθυσμό της προσελκύοντας μετανάστες.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.