«Aπαράδεκτο να διώκεται για μια διένεξη μεταξύ μαθητών» – Στο πλευρό του διευθυντή που συνελήφθη ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου

Για το περιστατικό βίας που σημειώθηκε σε σχολείο των Χανίων την 1η Οκτωβρίου και οδήγησε σε συλλήψεις, εκφράστηκε η υποστήριξη του Συλλόγου Καθηγητών του ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου προς τον διευθυντή της σχολικής μονάδας. Ο σύλλογος εξέφρασε την έντονη αντίθεση του στη δίωξη του διευθυντή, αναφέροντας ότι το συμβάν είναι αποτέλεσμα χρόνιων ελλείψεων προσωπικού.

Το περιστατικό και οι συλλήψεις

Το βίαιο επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου, όταν δύο μαθητές επιτέθηκαν σε έναν 15χρονο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 15χρονος βρισκόταν στην ουρά για το κυλικείο και κατά λάθος ακούμπησε έναν από τους δύο μαθητές, πράξη που πυροδότησε την αντίδρασή τους. «Ο ένας τον κρατούσε κι ο άλλος τον χτυπούσε», αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες.

Ο 15χρονος τραυματίστηκε και οι γονείς του υπέβαλαν μήνυση, οδηγώντας σε διερεύνηση του περιστατικού και επτά συλλήψεις, μεταξύ αυτών και του διευθυντή του σχολείου. Η Αστυνομία διενήργησε προανάκριση και οι ανήλικοι κατηγορήθηκαν για σωματική βλάβη, ενώ ο διευθυντής κατηγορήθηκε για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Υποστήριξη του διευθυντή από τον Σύλλογο Καθηγητών

Ο Σύλλογος Καθηγητών του σχολείου εξέδωσε ανακοίνωση, υποστηρίζοντας σθεναρά τον διευθυντή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το περιστατικό προέκυψε λόγω ελλείψεων σε διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό, τονίζοντας ότι η ευθύνη ανήκει στις κεντρικές υπηρεσίες και όχι στη σχολική μονάδα. Ο σύλλογος χαρακτήρισε «απαράδεκτο» να στοχοποιείται ο διευθυντής, ο οποίος αφιερώνει όλο του τον χρόνο για τη σωστή λειτουργία του σχολείου.

Επιπλέον, επεσήμαναν ότι οι ελλείψεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό αναγκάζουν τους μαθητές να μένουν χωρίς επίβλεψη κατά τη διάρκεια των κενών τους. Αυτή η κατάσταση, όπως αναφέρθηκε, είναι μακροχρόνια και έχει προκαλέσει διάφορα προβλήματα σε πολλά σχολεία.

Αίτημα για κάλυψη των κενών θέσεων

Ο Σύλλογος Καθηγητών απηύθυνε κάλεσμα στο Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του, ζητώντας την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων προσωπικού ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου και η ασφάλεια των μαθητών. Τόνισαν ότι το ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου είναι μεγάλο σχολείο, τόσο από άποψη χώρου όσο και μαθητικού πληθυσμού, και δεν διαθέτει φύλακα, γεγονός που επιδεινώνει την κατάσταση.

Στην ανακοίνωσή τους, οι καθηγητές δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στον διευθυντή και επιβεβαίωσαν ότι θα σταθούν στο πλευρό του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Exit mobile version