Αμαλιάδα: Στο ένα νεκρό βρέφος ο «θύμος αδένας είχε εικόνα έναστρου ουρανού»‑Ομοιότητα με την Πάτρα

Αμαλιάδα: Αναφορές για νέα ευρήματα στον θάνατο βρέφους – «Εικόνα έναστρου ουρανού» στον θύμο αδένα

Ο θάνατος του δεύτερου βρέφους στην υπόθεση της Αμαλιάδας έχει φέρει στο φως νέες ιατροδικαστικές πληροφορίες, που υποδεικνύουν πιθανή υποξία, με ευρήματα παρόμοια με εκείνα που παρατηρήθηκαν στην υπόθεση της Πάτρας, το 2021.

Ευρήματα θύμου αδένα και ένδειξη υποξίας

Η παθολογοανατομική έκθεση για το βρέφος Μαρία-Φρειδερίκη αποκάλυψε ένα εντυπωσιακό εύρημα: ο θύμος αδένας του βρέφους έδειχνε την «εικόνα έναστρου ουρανού». Όπως διευκρινίζουν ειδικοί, πρόκειται για ένα εύρημα που, από μόνο του, δεν επαρκεί για τη στοιχειοθέτηση αιτίας θανάτου, αλλά αποτελεί ένδειξη που μπορεί να συνδέεται με καταστάσεις υποξίας, δηλαδή έλλειψη οξυγόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Mega, η εύρεση αυτή εντοπίστηκε και στο θάνατο του δεύτερου μωρού της Ειρήνης, ενώ παρατηρείται και ομοιότητα με την υπόθεση θανάτου της Ίριδας στην Πάτρα, για την οποία κατηγορείται η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.






Ενδεχόμενη σύνδεση με άλλους θανάτους

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας σχετικά, επισήμανε ότι η υποξία στον θύμο αδένα του δεύτερου μωρού της Ειρήνης χρήζει περαιτέρω έρευνας. «Πρέπει να διερευνηθεί εάν υπήρχε ανάλογο και στα άλλα παιδιά», δήλωσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να εξεταστεί ενδελεχώς το αν το συγκεκριμένο εύρημα παρατηρήθηκε και σε άλλες περιπτώσεις θανάτων βρεφών, που μέχρι τώρα παραμένουν ανεξήγητοι.






Συνεργασία αστυνομικών και δικαστικών αρχών

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες αρχές προχωρούν σε λεπτομερή έρευνα για τον αιφνίδιο θάνατο του βρέφους το 2023, κατά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία». Σε αυτή τη φάση, αστυνομικοί και δικαστικοί λειτουργοί συνεργάζονται στενά για τη διερεύνηση της υπόθεσης, εστιάζοντας στα ιατρικά δεδομένα που αποκαλύπτουν τα ακριβή αίτια της απώλειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το βρέφος εμφάνιζε επεισόδια επιληπτικών κρίσεων και αναπνευστικά προβλήματα, που πιθανόν να σχετίζονται με διαταραχές στο κέντρο της αναπνοής.

Η πορεία της Μαρίας-Φρειδερίκης

Η μικρή Μαρία-Φρειδερίκη κατέληξε στις 17 Οκτωβρίου 2023 στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» μετά από μια σειρά σοβαρών επεισοδίων υγείας. Το ιστορικό της περιλάμβανε επιληψία και αναφερόμενα επεισόδια απώλειας αισθήσεων. Στις 14 Σεπτεμβρίου 2023, μόλις 26 ημερών, η μητέρα της κάλεσε το ΕΚΑΒ όταν παρατήρησε ξαφνική απώλεια συνείδησης. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αμαλιάδας και ακολούθως στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Όπως ανέφερε η μητέρα του βρέφους: «Στις 14 Σεπτεμβρίου στο σπίτι το βράδυ, η 26 ημερών κόρη μου έχασε τις αισθήσεις της. Κάλεσα ασθενοφόρο. Ήρθε σε 10 λεπτά, η μικρή είχε επανέλθει… Θεώρησαν απαραίτητο να πάει στο Καραμανδάνειο για περαιτέρω εξετάσεις». Κατά τη νοσηλεία της στο Καραμανδάνειο, οι γιατροί αποφάσισαν την παρακολούθησή της σε μονάδα εντατικής λόγω του νεαρού της ηλικίας της, ενώ προγραμματίστηκε και μεταφορά της στο «Αγία Σοφία» για επιπλέον εξετάσεις.

Το τελευταίο επεισόδιο που στάθηκε μοιραίο

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία», το βρέφος αντιμετώπισε τρία επεισόδια επιληψίας, με το τελευταίο να είναι καταστροφικό για τη ζωή του. Στις 3:58 το πρωί, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το βρέφος είχε χάσει κάθε αναπνευστική λειτουργία, κυκλοφορία και μυϊκό τόνο, ενώ το σώμα του ήταν εντελώς χαλαρό και οι κόρες των ματιών σε μέση θέση. Η ειδικευόμενη γιατρός που περιέγραψε τη σκηνή ανέφερε: «Βρισκόμουν στο γραφείο ιατρών και ενημερώθηκα από το νοσηλευτικό προσωπικό ότι το βρέφος παρουσίασε επεισόδιο απώλειας συνείδησης αιφνιδίως… Ξεκίνησαν άμεσα ΚΑΡΠΑ», δίχως όμως θετικό αποτέλεσμα.

Οι ιατρικές λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης παραμένουν αντικείμενο ενδελεχούς έρευνας από τις δικαστικές και ιατροδικαστικές αρχές, με τους ειδικούς να προσπαθούν να ξεδιαλύνουν τα αίτια του θανάτου του βρέφους, ενώ ενδέχεται τα ευρήματα του θύμου αδένα να αποτελέσουν σημαντική παράμετρο στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Exit mobile version