Ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε ανοιχτά για την τραγωδία των Τεμπών, την οποία χαρακτήρισε ως «έγκλημα». Αυτό το γεγονός ήταν η τελευταία σταγόνα που τον ώθησε να πάρει μια σημαντική απόφαση: να εγκαταλείψει την Ελλάδα μαζί με την οικογένειά του και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Κύπρο.
Σε συνέντευξη στην εκπομπή «Τετ-α-Τετ», ο Ιωαννίδης εξήγησε ότι δεν θέλει τα παιδιά του να μεγαλώσουν με την τραγωδία ως κύρια αναφορά στη ζωή τους.
«Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι»
«Κατά καιρούς έχω κατέβει στον δρόμο για να διαμαρτυρηθώ για οτιδήποτε θεωρώ σωστό. Οτιδήποτε αξίζει να αγωνιστείς. Η τραγωδία των Τεμπών είναι ξεκάθαρα έγκλημα. Είναι και ατύχημα, είναι και δυστύχημα, γιατί αυτά τα παιδιά είχαν την ατυχία να γεννηθούν σε αυτή την εποχή και σε αυτή τη χώρα. Γι’ αυτό είναι και τα δύο. Αλλά πάνω από όλα, είναι διαχρονικό έγκλημα», ανέφερε.
«Δεν θέλω να μιλήσω πολύ, αλλά αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Πήρα την απόφαση να φύγουμε από την Ελλάδα. Όχι επειδή εγώ δεν άντεχα, αλλά γιατί ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μια άλλη αναφορά στη ζωή τους», πρόσθεσε.
Η κόντρα με τον Αχιλλέα Μπέο και η «γραφική» διαμάχη
Ο Ιωαννίδης αναφέρθηκε επίσης στη δημόσια διαμάχη του με τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, χαρακτηρίζοντάς την ως «αστεία» και «γραφική». Η έριδα ξεκίνησε το 2020, όταν ο τραγουδιστής είχε κατακρίνει τη διαχείριση των πλημμυρών και είχε χρησιμοποιήσει σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Μπέο.
«Έρχομαι από τη λάσπη», είχε δηλώσει τότε σε μια συναυλία, αναφερόμενος στον δήμαρχο ως «ανεκδιήγητο». Πέντε χρόνια αργότερα, ο Ιωαννίδης θεωρεί ότι η όλη κατάσταση έχει γίνει «ψυχοφθόρα».
«Είναι γραφικό. Δεν με ενοχλεί η ίδια η διαμάχη, αλλά η συνεχής δημοσιότητα. Κουράζει», σχολίασε.
Η άποψή του για την τραπ και η σύγχρονη κοινωνία
Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης, ο τραγουδιστής μίλησε και για την τραπ μουσική, υπογραμμίζοντας ότι οι στίχοι που περιέχουν προσβλητικά μηνύματα είναι απλώς αντανάκλαση της κοινωνίας.
«Τα παιδιά μου δεν ακούνε τραπ. Δεν μου κάνει εντύπωση που βγαίνουν τέτοια τραγούδια. Σε ποια κοινωνία ζούμε; Δεν είναι σεξιστική και φαλλοκρατική; Θα εκφραστεί δυστυχώς και στη μουσική. Είναι αποκρουστικό, αλλά πραγματικό», είπε.
«Γιατί να μας ενοχλεί στη μουσική και όχι στην πραγματικότητα που το βιώνουμε καθημερινά;», ρώτησε.
Η σχέση του με τη σκηνή και τη δημιουργία
Όσον αφορά τις εμφανίσεις του, ο Ιωαννίδης τόνισε ότι του αρέσει να είναι πάνω στη σκηνή με άλλους καλλιτέχνες, αλλά όχι για εμπορικούς λόγους.
«Εμείς αγαπάμε ο ένας τον άλλον, είμαστε ευγενικοί. Χαίρεται η ψυχή μου όταν βλέπω συναδέλφους, αλλά καθημερινή επαφή δεν υπάρχει», ανέφερε.
Τέλος, μίλησε για τη δημιουργική του διαδικασία, εξηγώντας ότι δυσκολεύεται να γράψει όταν νιώθει έντονα συναισθήματα.
«Έχω γράψει τραγούδια από τον πόνο, αλλά όχι τη στιγμή που τον νιώθω. Όταν είμαι πολύ στεναχωρημένος ή χαρούμενος, δυσκολεύομαι. Το τραγούδι είναι αφομοιωμένα συναισθήματα», είπε.
Η αλλαγή μετά την πατρότητα
Ο Ιωαννίδης παραδέχτηκε ότι από τότε που έγινε πατέρας, ο τρόπος που γράφει έχει αλλάξει.
«Γράφω πιο σπάνια, νιώθω πιο γεμάτος. Υπάρχει ζωή μπροστά μου, δεν χρειάζεται να κλείνομαι σε ένα δωμάτιο για να την επινοήσω. Φοβάμαι μήπως, από έλλειψη κατανόησης, δεν δώσω κάτι που θα έπρεπε. Είτε είναι γνώση, είτε χρόνος, είτε ενέργεια», ολοκλήρωσε.
Δείτε τη συνέντευξή του:
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.