Κλαυθμός και οδυρμός επικρατεί από χθες στα κανάλια των χρεοκοπημένων νταβατζήδων που εξαπέλυσαν νέα βρόμικη επίθεση με στόχο τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, ενώ επιχείρησαν χωρίς αποτέλεσμα να τρομοκρατήσουν και τη δικαιοσύνη εν όψει της συζήτησης στο ΣτΕ της προσφυγής των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.
Θρασύτατοι οι νταβατζήδες της ενημέρωσης μιλούσαν για «νομιμότητα», ενώ είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι δεν διαθέτουν νόμιμες άδειες, ότι εκπέμπουν πειρατικά και αν το επιθυμούσε η κυβέρνηση θα έκλεινε τα κανάλια πριν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.
Η ιδιότυπη μαφία που λεηλάτησε το δημόσιο χρήμα, τα έργα και τις προμήθειες, εκβιάζοντας το πολιτικό σύστημα, κατηγορεί τώρα την κυβέρνηση για μεθοδευμένο διαγωνισμό, που έχει στόχο την δημιουργία ολιγοπωλίου στην ενημέρωση.
[ad id=”215657″]
Οι αρχιερείς της διαπλοκής που για 27 ολόκληρα χρόνια αυθαιρετούσαν, παρανομούσαν, εκβίαζαν και λεηλατούσαν το δημόσιο χρήμα έχουν το θράσος να παρουσιάζονται ενώπιον των δικαστηρίων και να ζητάνε και τα ρέστα!
Αντί να βρίσκονται στη φυλακή για τα θαλασσοδάνεια που άρπαξαν, τις βρόμικες δουλειές με το δημόσιο, για τις οποίες έχουν ήδη παραπεμφθεί με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες και κυρίως για την ταύτιση τους με τους ξένους τοκογλύφους, που τσάκισαν το λαό και τη χώρα με τα μνημόνια, έρχονται τώρα και με διάφορα… παπαγαλάκια που παριστάνουν τους δημοσιογράφους να παραδώσουν μαθήματα νομιμότητας, δημοκρατίας και ευπρέπειας.
Η χθεσινή ημέρα ήταν ιστορική γιατί τελείωσε οριστικά ένα καθεστώς ανομίας, διαπλοκής και συναλλαγής που ευθύνεται τα μέγιστα για τη σημερινή κατάσταση χρεοκοπίας που έχει περιέλθει στη χώρα. Στο διαγωνισμό που προκήρυξε η κυβέρνηση συμμετέχουν 11 σχήματα που θα διεκδικήσουν τις τέσσερις άδειες για ενημερωτικά πανελλαδικά σχήματα. Όλα τα υπάρχοντα κανάλια έχουν καταθέσει φακέλους άλλα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πολλά από αυτά δεν τηρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, εξαιτίας της εμπλοκής των ιδιοκτητών τους σε δικαστικές περιπέτειες, αλλά και για τα προβλήματα που σχετίζονται με τις αυξήσεις κεφαλαίου και τους μετόχους των εταιρειών.
Όπως αποκαλύπτει η kontranews, ειδικότερα το MEGA έχει καταθέσει τυπικά φάκελο για να μην αντιμετωπίσει η διοίκηση της Τηλέτυπος κατηγορίες για απιστία. Το MEGA κατέθεσε το φάκελο, χωρίς να περιλαμβάνει το πιστοποιητικό τραπεζικής ενημερότητας, που είναι προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό. Προβλήματα αντιμετωπίζει και ο «Alpha» τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες σχετίζονται με τους μετόχους της εταιρείας.
Εκτός διαγωνισμού αναμένεται να βρεθεί και ο ΣΚΑΪ εξαιτίας της συμμετοχής του καταζητούμενου Πέτρου Κυριακίδη στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αλλά και των προβλημάτων που σχετίζονται με τη μεταβίβαση του σταθμού. Όπως έχει δηλώσει ο Νίκος Παππάς κάποιοι κοιμήθηκαν με περιφερειακή άδεια και ξύπνησαν με πανελλαδική, όπως ο Γ. Καρατζαφέρης που αποκλείεται και αυτός καθώς ο φάκελός του ήταν ελλιπέστατος και σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε καταβάλλει καν το απαιτούμενο παράβολο των 30.000 ευρώ.
Ένα ακόμη εν λειτουργία κανάλι, το «Ε» αναμένεται να τεθεί εκτός διαγωνισμού εξαιτίας της ασάφειας που παρουσιάζει το ιδιοκτησιακό του καθεστώς.
Ο Αλέξης το ’πε και το ’κανε! Καθάρισε όλους τους νταβατζήδες των ΜΜΕ.
Η μεταβίβαση του ΣΚΑΪ
Το θέμα της εν μία νυκτί μετεξέλιξης του Seven-X σε… ΣΚΑ Ϊ την άνοιξη του 2006, είχε απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα της εποχής, με τον τότε υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρο Ρουσόπουλο, αλλά και τον τότε επικεφαλής της Αγροτικής Τράπεζας, Δημήτρη Μηλιάκο (γνωστό και για τις στενές σχέσεις του με τον Κώστα Καραμανλή), να βρίσκονται εν μέσω αρνητικών δημοσιευμάτων για τον ρόλο… κουμπάρου που διαδραμάτισαν, ώστε ο Γ. Αλαφούζος να αποκτήσει την ενεχυριασμένη στην ΑΤΕ συχνότητα.
Είχε προηγηθεί το οικονομικό κραχ η δίωξη από την Δικαιοσύνη του πρώην ιδιοκτήτη του Seven X, Χρήστου Μπατατούδη, γεγονός που οδήγησε την συχνότητα στην κατοχή της Τράπεζας. Σύμφωνα δε, με τα ρεπορτάζ εκείνης της περιόδου, με δεδομένη την οριστική απαγόρευση λειτουργίας της συχνότητας που είχε επιβληθεί από το ΕΣΡ, όχι μόνο δεν ήταν σύννομο να τεθεί θέμα αγοροπωλησίας της, αλλά να επιστραφεί άμεσα στο κράτος.
Αυτό όχι μόνο δεν συνέβη, αλλά οι εμπλεκόμενοι έσπευσαν να παράσχουν και διευκολύνσεις στην πλευρά Αλαφούζου, ο οποίος μ’ ένα ευτελές ποσό της τάξης των 400.000 ευρώ και χάρη στην σκανδαλώδη εξασφάλιση πανελλαδικής εκπομπής για τον σταθμό μέσω του δορυφόρου Hellas Sat, βρέθηκε από την μια στιγμή στην άλλη, με τον τίτλο του καναλάρχη.
Όπως ήταν φυσικό, το ζήτημα προκάλεσε την κινητοποίηση της Δικαιοσύνης (αλλά και της Βουλής με διαδοχικές επερωτήσεις), ωστόσο, κάποιοι άφησαν τον σχετικό φάκελο να… αραχνιάζει στα συρτάρια των δικαστικών λειτουργών που είχαν αναλάβει την υπόθεση.
Το γεγονός αυτό, έστω και με χαρακτηριστική καθυστέρηση προκάλεσε παρέμβαση των αρμόδιων Αρχών της Θέμιδας, οι οποίες επανέφεραν στο προσκήνιο αυτή την πολύκροτη «υπόθεση ΣΚΑΪ» και κίνησαν διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου και δίωξης του ανακριτή, ο οποίος φαίνεται πως επί μία οκταετία είχε λησμονήσει στα ντουλάπια του γραφείου του την ύπαρξη της σχετικής δικογραφίας και ανάκρισης.
Να σημειωθεί ότι για το θέμα έκανε εκτενή αναφορά ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος μίλησε για υποθέσεις που έμειναν στα συρτάρια επί οκτώ ολόκληρα χρόνια, ενώ και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό, φωτογράφισε ΣΚΑΪ και Γ. Αλαφούζο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως υπάρχουν ορισμένοι οι οποίοι «κοιμήθηκαν με περιφερειακή άδεια και ξύπνησαν με πανελλαδική».
Ωστόσο, με δεδομένο ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες άδειες έχει μπει ήδη στην τελική ευθεία, θα ήταν αν μη τι άλλο χρήσιμο να υπάρξει ενημέρωση αναφορικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η υπόθεση κι αν έχει προκύψει κάποια ουσιαστική εξέλιξη στο κομμάτι της ανάκρισης. Προφανώς, κανείς στην κυβέρνηση και την Δικαιοσύνη δεν θα επιθυμούσε να υπάρχουν σκιές πάνω από μια εκ των πλέον γενναίων επιχειρούμενων μεταρρυθμίσεων των τελευταίων ετών στην χώρα, που εκτός των άλλων συνιστά προσωπικό στοίχημα ακόμη και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Αναλόγως κομβικός, θεωρείται από τους γνωρίζοντες και ο φορολογικός έλεγχος που διενεργείται από το ΚΕΜΕΕΠ (και ζητήθηκε από τον επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου), μετά από επώνυμη καταγγελία και αφορά όχι μόνο τον ΣΚΑΪ, αλλά και τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του, Γιάννη Αλαφούζο.
Όπως γίνεται αντιληπτό, ενόψει της εξέτασης του φακέλου του τηλεοπτικού σταθμού σχετικά με την συμμετοχή του στον διαγωνισμό για τις άδειες, οφείλονται άμεσα απαντήσεις και από την συγκεκριμένη διαδικασία. Σχετική κουβέντα μάλιστα, έγινε και στο Κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα κατόπιν ερώτησης που κατέθεσε στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.
Τέλος, σειρά ερωτημάτων προκύπτουν και από την παρουσία στο μετοχολόγιο του ΣΚΑΪ του καταζητούμενου επιχειρηματία Πέτρου Κυριακίδη και της επίσης καταζητούμενης δικηγόρου, Ελένης Σκούρα, γεγονός που όπως λένε οι γνωρίζοντες την μιντιακή πιάτσα αντιτίθεται ξεκάθαρα στο πνεύμα και την ουσία του νέου νόμου.
athensmagazine.gr
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.